Szegasztok!

Íme harmadik nyereményjátékunk Írásos Anime Kritika verseny második jelentkezője, csokiboti123, aki a Soul Eater-el jelentkezett versenyünkre!

Igaziból már 1-2 nappal ezelőtt megkaptam, de csak most volt időm kirakni (remélem nincs harag).

Jó szórakozást a kritikához, s várjuk szeretettel további versenyzőinket mind az írásos anime kritika, mind pedig az anime videó kritika versenyre! ;)

"Soul eater Lélekfalók  

A  soul eater-t a Bones studio készítette 2008-9 között. Az anime egyedi nagyon jó történettel, szereplőkkel,szép rajzokkal és jó humorral bővül ki.

se.jpg

Na de nézzük a szereplők és kicsit a világ amiben élnek:

Egy olyan világban járunk ahol varázslók, boszorkányok , sütőtök varázserővel felszerelt sexy cicák, gólemek, halál istenek és fegyverré változó emberek élnek. Főhősünk: Soul Evans aki egy árny kaszává tud átváltozni, laza srác aki magát király srácnak nevezi magát. Főhősnőnk: Maka Albarn a kitűnő tanuló, tehetséges fegyvermester ő forgatja Soul-t a harcban. Maka anyja elutazott, apja egy perverz ki elvileg „szereti” Maka-t.

Black Star és Tsubaki

 Black Star olyan mint naruto egy különbséggel  hogy ő erős is, de ezt leszámítva ő is hiperaktív, hülye és szülei sincsenek. Tsubaki pedig egy hallgatag árnyfegyver az egyetlen a világon aki képe elviselni Black Star-t.

letöltés.jpg

Kid a Halál fia és a Thompson nővérek

Kid nagyon erős csak 1 gyengesége van mégpedig a szimmetria, megmagyarázom Kid logika: „Ha valami szimmetrikus azt nem tudom bántani de ha valami aszimmetrikus (nem szimmetrikus) akkor annak vége van ha tárgy ha élőlény” A Thompson nővérek, Lis és Patty Lis fél a szellemektől a szörnyektől és az ilyen rémségektől, Patty vadabb lány nem fél semmitől de elég gyerekes. Ők  ketten pisztollyá változnak át.         

asd.jpg

Halál isten...ŐŐŐŐŐ igen ő a halál istene kicsit vicces, jó fej figura... DE ENNEK HOGY VAN GYEREKE???? Ezt sehol nem írták le. Nem hagyhatja el Halál várost oda kötötte lelkét róla sok nem derül ki.

imgres.jpg

Mi az a halálkasza és hogy válik azzá az ember?

A hálkasza halálisten mester fegyvere, halálkaszává úgy válhat a fegyver ha megeszik 99 démontojássá változott lelket és 1 boszorkány lelkét .

Történet röviden tömören: Medusa a gonosz boszorkány felébreszti a démonisten hogy őrületbe kergesse a világot, föntebb említett 7 embernek kell megállítania.

VIGYÁZAT SPOILER

Történet hosszan(a fontos részeket részletesen leírom):

1.rész

A történet ott kezdődik hogy Soul és Maka megöli hasfelmetsző jek (jak nem tudom hogy kell írni) és így megszerzik a 99 démontojássá változott lelküket, már csak 1 boszorkány lelke kell hogy Soul halálkaszává változzon. Ezután elmennek Bleir-hoz a macska boszorkányhoz és Soul egyből be is ront az ablakon. De nem számit a bent folyó dolgokra mert bent csak a víz folyik hisz a boszorkány éppen fürdik és Soul pont a mellei közé ugrik. Vért spriccel az orrából és el fut. Többször megpróbálják legyőzni Maka-val de csak sokatszorra sikerül egy csellel. De kiderül hogy ő csak egy kiscica nagy varázserővel ezért elvesztik az összes lelküket és újra össze kell gyűjteni őket.

2.rész

Black Star épp kész lecsapni áldozataira de nem bírja ki és leugrik üvöltve a szellőzőből az áldozatai megtámadják és futnia kell. Visszaérve az akadémiára egyből új küldetést kap mégpedig ki kell nyírnia egy bűnöző bandát és egy boszorkányt. Mire a helyszínre ér már a bandából semmi nem marad, de egy kardos fickó áll egymagában. Black Star neki esik és nyer is de kiderül hogy a boszorkány még csak gyerek és ezért Black Star nem öli meg.

3.rész

Kid a halál fia elvállalja az Anubis romok kitakarítását mert egy boszorkány múmia hadsereget toboroz. Már a piramisban jártak amikor Kid-nek úgy rémlik mintha a házukban 1 mm-rel ferdén lógna a kép és Lis-t és Patty-t bent hagyja a múmiákkal. De ők megölik őket. Közben a fáraó megöli a boszorkányt, Kid visszatér és kisebb nagyobb nehézségek árán megölik a fáraót és lerombolják a piramist.

Következő néhány epizódban összeismerkednek és verekednek kicsit és kiderül hogy az iskola nővér egy boszorkány kinek gyereke egy árnykard akit Kronának hívnak aki később a jó oldalra áll. Továbbá találkozhatunk Frank Einstein-el. A démonisten ébredése után 10 részig az eibon (nem tudom hogy kell írni nem találtam semmit) elemeit keresik, amivel halálváros robottá változik (én így néztem, amikor megláttam: -_______________- :D ) és így a démon isten által felébresztett arakno fobia összecsap halálvárossal. Végül kiderül, hogy Maka egy fegyver de így is Soul-lal győzi le a démonistent.

MI jó az animében s mi nem:

Jó:

- Történet eredeti

- Szép rajzok

- Legtöbb szereplő eredeti

- Jó humor

- Jó harcok

- Kevés töltelék jelenet és ami van az is vicces

- Jó zenék

Rossz

-       Halálisten övező titkok

-       Sok perverz poén

-       Fő gonosz kicsit fura

PONTOZÁS 9,45/10

Készítette : csokiboti123 , Email : boticsoki@citromail.hu

felhasználónév: csokiboti123

valódi név: Maksai Botond

dátum: 2014 január 1.

ugórj be a Maksai pékségbe ;)"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr945721461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kastor 2014.04.05. 09:56:24

Szerintem az animének az a legnagyobb hibája hogy a befejezés akkora ökörség és sz*r hogy az nem igaz.
süti beállítások módosítása