Sziasztok!

Egy jó ideje már nem volt hónap témája, ezért most prezentálok nektek egyet. Témául pedig most nem egy pusztán animés dologgal kapcsolatos témát választottam, hanem olyan embercsoportokról írok, akiket nemes egyszerűséggel ki kéne lőni az univerzum legtávolabbi sarkába.

Ők pedig a Trollok és a Megszállott Sorozat És Animefanok!


FIGYELEM! A CIKKBEN SZEREPLŐ SZAVAK VAGY KIJELENTÉSEK EGYESEK SZÁMÁRA SÉRTŐ LEHET EZÉRT ELOLVASÁSA CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK AJÁNLOTT!

narutard_by_dadaph_1.png

Mindenféle kertelés nélkül vágjunk is bele. Először is jöjjenek a Trollok.

internet-troll1.jpg

Itt most ne Shrek-re vagy a többi kitalált trollra gondoljatok, ezek ugyanis sokkal durvábbak tudnak lenni. A Troll olyan embert jelöl, aki szánt szándékkal ír sértő, bunkó, sokszor nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket egy amúgy nyugodt közösségben, legyen az blog, fórum, chat stb.... vagy pedig csak a saját hülyeségeit képes szajkózni, szintén otromba módon. A Trollok kb az internetkultúra megjelenésével együtt jelentek meg. A Trolloknak 2 változata ismeretes eddig.

I. Provokatív Troll:


Ők még a "jobbik " eset. A Provokatívok olyanok, hogy írnak egy sértő megjegyzést amit ő persze komolynak állít be, amely aztán felzúdulást kelt egy adott közösségben és sajnos akármit válaszolnak nekik csak ontják magukból a további hülyeségeket. Az adott közösség meg csak "szenved tőlük", miközben ők meg röhögnek a markukban. De mint mondtam ők még a jobbik esetek, a 2-ik sokkal rosszabb.

II.Reaktív Troll


Na ez az a  fajta, amiktől rettegnek a blogosok és fórumozók . A Reaktívok olyan trollok, akik kiszemelnek egy adott célközönséget (itt nem pusztán az animék jöhetnek szóba lehet az bármi más is, pl videojátékok, filmek stb) vagy pedig csak egy adott célszemélyt és őt kezdik el szidni, anyázni meg pocskondiázni. Hogy miért csinálják ezt? Nem vagyok pszichológus, de talán azért, mert örömérzetet ad nekik, ha másokat cseszegethetnek, csak mert attól nagyobbnak érzik magukat, mert a saját életük szar és másokon vezetik ezt le és az adott dolgot (anime, film, zene stb..) csak indokként használják fel. Ezeknek is mondhatnak bármit, csak okádja tovább magából a szennyet.

Ilyenkor persze könnyű azt mondani, hogy "ne etesd a troll-t", de az a helyzet, hogy az ilyesmit elég nehéz megállni. Ugyanis az ok sokszor csak a feltűnési viszketegség, amikor csak azért csinálja ezt az adott emberke, hogy figyeljenek rá és csak azért se hagyja abba még akkor, sem amikor már mindenki rajta röhög. Az ilyen trollok általában 13-14 éves kölykök, akiket szanaszét szívatnak mindenhol és ettől akarják fontosabbnak érezni magukat vagy pedig csak ki akarják adni magukból a feszültséget. Az ilyeneknek üzenem, hogy van más módja is ennek, menjenek el például boxolni vagy más küzdősport is levezeti a dühöt és nem más emberek baszogatásával kéne tölteni az időt.

Na ennyit a trollokról következzen egy másik állati emberfaj, a Megszállott Fanatikusok.


Na ők azok, akikről külön X-Aktát kéne vezetni. A Megszállottan Fanatikus ember olyan személy, aki már beteges módon dicsőít egy adott dolgot, az is szintén lehet anime, film, zene, könyv bármi. Szeretik szajkózni, hogy mennyire jó az általuk dicsőített cucc aztán, ha persze jön az ellenvélemény begurulnak és ők is Reaktív Trollokká változnak és ontják magukból az anyázást. Ez szinte mindenhol megfigyelhető, a legjobb példák erre a Narutardok, a Twilight őrölt tinicsajok és a Justin Bieber őrült tinicsajok. És higgyétek el, ők nem cicóznak, válogatás nélkül nekimennek mindenkinek akár a saját anyjuknak is, mert csak a megszállottságuk tárgyával érzik jól magukat, vélhetően szeretethiány áll a háttérben amit az adott dolog tölt ki.

 

 

narutard.jpg

A  Helyzet az animekultúra elterjedésével csak még rosszabb lett és kialakult a megszállottan beteg embereknek egy új alfaja, amitől minden jóérzésű animés hülyét kap, ők a Wapanese-ok és a Weebook.

 

a73103f6-s.jpg

Annyira nem akarok ebbe a témába belemenni, Palacsintaxx oldalán olvashattok egy dupla részes és nagyon részletes leírást erről az állatfajról.

http://raven01988.wordpress.com/2013/08/21/wapaneseotakuyaoi-fangirl-es-egyeb-elfajzasok-part-1/

http://raven01988.wordpress.com/2013/08/29/wapaneseotakuyaoi-fangirl-es-egyeb-elfajzasok-part-2/


Egy pár szót azért mégis írnék róluk. Tehát a Wapanese és a Weeboo olyan ember, akit már betegesen érdekel Japán és az Animék, és az a mániája, hogy Japánként viselkedik, holott egyáltalán nem az. Ugye már most értitek, hogy miért kapnak hülyét tőlük a normális anime rajongók. Ezeknek az embereknek az a téveszméjük, hogy Japán a perfect ország és mindenáron ott akarnak élni és azt hiszik, hogy amint belépnek oda rögtön kawai kislányok, üdvözlőcsoport és állásajánlat várja őket.

Még mielőtt rákérdeznétek, azt azért elmondanám, hogy az NEM SZÁMÍT WAPANESE-nak AKIT CSAK SZIMPLÁN ÉRDEKEL A JAPÁN KULTÚRA. Az egészséges érdeklődéssel semmi gond, hiszen a kíváncsiság az emberi létezés egyik alapja. Akkor van gáz, ha ezzel átesnek a ló túloldalára és sajnos a legtöbb anime rajongó (főképp hazánkban)  ilyen.

Ugyanis ezeknek az embereknek semmi realitás érzéke nincs, csak az animék érdeklik őket és azok alapján ítélik meg Japán-t, a saját kultúrájukat meg magasról le@arják és nem is akarnak tudni róla. Inkább mutatok 2 képet ami tökéletesen tükrözi őket.

weeabooism.jpg

(a röhögés kerülget)

8870384.jpg(itt meg inkább a szégyen)

Wazz, ha valaki még azt se tudja, mi az a II. VH, akkor ott komoly gondok vannak. A legnagyobb gond, hogy ezek ellen nincs mit tenni, mert a berögzült fejükben, amit nem Japánok mondanak az hülyeség. Ezeket csak az térítené észre, ha személyesen tapasztalnák meg a Japán életet, menjenek ki aztán majd észhez térnek.

Az meg csak a hab a tortán hogy a legtöbb Wapanese és Megszállott Sorozatrajongó nem képes elviselni, ha mást mondanak imádatuk tárgyáról és foggal-körömmel védik azt.  A Magyar Anime rajongók meg aztán végképp kiborítóak tudnak lenni (tisztelet a kivételnek.) Amikor pár éve Kokia a Con-on koncertezett megjegyezte, hogy a magyar animések milyen barátságosak meg befogadóak. Na most ehhez annyit fűznék hozzá, hogy ez csak addig van így, amíg mások is úgy gondolkodnak, mint ők, mert ha valaki ellent mer mondani nekik, és ha akárcsak egy rossz szót is mondanak a kedvencükről rögtön csoportos támadást indítanak az illető ellen. Talán ezért is van az hogy a legtöbb Narutard meg ehhez hasonló nem szívleli a blogot.

Íme csak pár kedves és békés komment amiket kapunk:

Ez a "kritikka" persze ha annak lehet mondani borzasztó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NÉZD először wégig a a mesét és csak utána nyilatkozz ilyen eszeweszett baromságokat róla!!!!!!!
látom neked semmi fantáziád nincs, de az nem is lenne bajj azért nézel állandóan ilyen meséket, de legalább ne tegyél ennyire gyerekes megjegyzéseket, mert csak magadat járatod le!!!
AZT AJÁNLOM, HOGY AZ "ANIME BEMUTATÓ"-t itt fejezd be nagyon gyorsan, és játssz otthon mással te hülye gyerek!!!!!

CSAK EMIATT AZ ' KOMMENT MIATT REGISZTRÁLTAM, mert ez már nekem is sok wolt .

NESZE ITT EGY PÉLDA, HOGY MILYEN EGY JÓ KRITIKUS!!!!!!!! : (ő legalább megindokolja miért szar nem csak, mert neki nem tetszik)
https://www.youtube.com/watch?v=T7OMcqAbxlQ

DE TE NE CSINÁLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BUTA FASZ!

puszi ;)

-Ha nem tetszett mié nézted meg te nagyon retardált -.- csak mert neked nem tetszik akkor hagyd ki meg "rüheljük" .... csak mert te f*sz rühelled még nem jelenti azt hogy van mégegy olyan paraszt mint te... ennyi

-Hát a Raccsolós Kurva anyádat nincs semmi baj ezzel az animével csak te vagy hülye és nem hülyeség az egész mert ha figyelsz akkor megérted. Legszivesebben fejbelőnélek úgy százötvenhét ezerszer -.-

-uuu na most ne kős belém mert 2013-01-30 -ikán Meg vertek a házam előt és el tőrt a szemüvegemet ugy hogy még egy szer be szólsz én megye ke a házad elé

-Megbaszhatod, nekem a Dragon Crisis az egyik kedvenc animém

-

kérlek bocsáss meg, de nyald szárazra a golyóimat a többi "elemzővel" egyetemben.

olyanról hallottál már hogy "ízlés"?

igen, roppant bonyolult, személyenként változik...

belegondoltál már hogy neked talán nem, a kedves "Kvakond" barátodnak sem, de másoknak igenis kedvére való?

persze hogy nem, kibaszott arrogáns faszok vagytok mind a ketten.

amint végig néztem egy-két jobbféle animéről szóló...kritikád,

ráébredtem hogy kibebaszottul még csak fel sem fogod miről szólnak a dolgok...

mint egy majom

-

ja, és még egy valami te aberált faszkalap és retardált "elemző" barátai:

leszámítva hogy TI primitív magyar "elemzők" mit gondoltok, overall 8.2-t kapott 10-es skálán. talán ki kéne venni a faszt a szátokból, az bezavarhat egy elemzés közben...

Azokat meg már meg se említem akik 2 oldalt teleírnak a hülyeségeikkel és még azt is pizitívumnak írják be hogy levegőt vesz a főhős.

Na szóval ez lenne a hónap témája most,remélem tetszett az iromány. A legközelebbig SZIASZTOK!

 [Mangekyo022 véleménye:

"Őszintén bevallva, egyáltalán nem tudom, mit lehetne velük kezdeni, azon kívül, hogy szétröhögjük rajtuk magunkat! XD

Ami igaziból elszomorít, hogy eme jelenség most már minden szubkultúra közösségben megvan, nem csak az animék/mangák terén. Sajnos egyik "közösség" sem jobb vagy rosszabb ezen a téren, a videojátékosoknál is van egoista elitista réteg és szájkaratés troll, ahogyan a filmes fórumokon is.

Szegény Sorter és Blacksheep is folyamatosan kapják az ilyeneket, akárhányszor elmondják véleményüket egy-egy rossz filmről, lásd pl Bazi Nagy Film, Katasztrófa Film stb.

Nagyjából egyetértek Roland és Palacsintaxx véleményével, illetve amiket Peter1989 szokott írni blogján róluk nagy ritkán, de én még annyit hozzáteszek, hogy pszichológusok szerint eme emberek, akik ennyire reakciósak mások véleményére, illetve akik tényleg ebben lelik örömüket, azok lelkileg nem valami egészségesek, főleg, ha egész nap csinálják (lásd Naruto-kun.hu fórum, ahol vannak, akik hajnali 2-ig is folytatják!).

Szóval nincs mit tenni, bele kell törődni, hogy egyre több ilyen lesz.... de nézzük a dolgok jó oldalát: nem kell többé cirkuszba menni, hülyét csinálnak ezek magukból, ráadásul még a cirkusz jegyárát is megspórolják nekünk! XD ;)"]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr215586721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2013.10.20. 09:39:37

Jó. Akkor leszek én a troll és elmondom: Ennek a posztnak a mondanivalója 5 mondat. A többi felesleges rizsa. Ráadásul általánosítasz is. Ezek szerint minden troll ostoba rosszindulatú féreg és mindenki aki megszállott az egy életképtelen valami.
Ennek így nem volt sok értelme és az a baj Roland, hogy bár a videóidban kellemeset csalódtam az elmúlt időkben, az írásaid továbbra is a katasztrófa szintet súrolják helyenként.

Nem megbántani akarlak, tényeket közlök.

Mangekyo22 2013.10.20. 12:59:34

@thermo-nukleáris csatacickany: Dehogy vagy troll! Egy troll káromkodással és logikátlanul felépítve, minél személyesebb és sértőbb hangnemben próbálta volna elküldeni roland-ot melegebb éghajlatra! ;) Amit te írtál, az viszont egy kulturált, összeszedett vélemény!

Viszont szó sincs arról, hogy minden "troll" ostoba és rosszindulatú, vagy hogy minden "megszállott" életképtelen lenne, arról van szó, hogy a többségük sajnos ilyen. És ez tény, mint az, hogy aki szembe mer menni a hype-al, legyen jogos vagy "jogtalan", az 80%-ban csak káromkodásokkal teli sértő kommentet kap, még akkor is, ha csak egyetlen dolog nem tetszett az adott hype cuccnál. Lásd pl Elfen Lied vagy most az Attack On Titans, mely utóbbi ugyan tényleg nem rossz, de a rajongók gyakorlatilag fékezhetetlen állatokká vállnak, ha bárki egy rossz szót mer mondani (lásd pl Ricz és az AnimeAddicts).

tonkacsa 2013.10.20. 16:15:12

Én csak azt nehezményezem, hogy mindjárt az elején felhasználtatok egy rólam készült fényképet... (A zöld pólós)

xxroland23 2013.10.20. 16:42:36

@tonkacsa:

Upsz az rólad készült? Tényleg? O_O Én csak kerestem egy képet és ezt adta ki az elsők között.

tonkacsa 2013.10.20. 16:45:24

Csak vicceltem, a zöld pólós,fogszabályzósra gondoltam :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.10.20. 18:30:43

Sziasztok!
Húha ,nem is gondoltam Roland arra,hogy emlékszel még a korábbi cikkeimre, pedig már jó pár hét eltelt a megírásukkal kapcsolatosan.
@thermo-nukleáris: Bevallom őszintén én alapvetően nem értem ,hogy ezen a cikken mi bosszantó van. Teljesen korrektül leírta a probléma mibenlétét. Az igazság az, hogy egyáltalán nem általánosítunk. Sem én sem Roland a cikkeinkben ezen a témán belül. Sajnos a cikkben leírt személyiség jegyek, elég sok emberre rá illenek. Az igazság pedig az, hogy általában azok háborodnak fel az ilyen írásokon a legjobban, akik felismerni vélik magukat miközben olvassák a sorokat. Sajnos vannak olyan rajongók, akik rajongásuk tárgyát túlzásba viszik,már már beteges szintre emelve a dolgot.

Abban ,hogy esetleg rajongsz valamiért, ismét leírom, nem probléma, ahogy Roland is kiemelte. Az viszont ,hogy más dolgokat pl a saját magánéleted, a barátaid ,esetleg a családod is eme rajongás tárgya elé helyezed már baj. A negatív kritikát meg el kell viselni. Mindenki kap. Én pl a rock zenét szeretem,régen még emlékszem acélbetétes bakkancsom volt rendszeresen jártam koncertre. Mégis volt olyan aki elmondta, hogy sok rocker alkesz a saját hányásában fetrengik egy egy koncert után blablablabla. Ezen mégsem húztam fel magam . Mivel tudtam, hogy ez a jelző rám nem igaz,azt is tudtam, hogy valóban sokan ezt csináljánk koncert után. Ugyanúgy ahogy nem minden diszkós drogos.

Az hogy roland esetleg az otakukról , és a trollokról írt egy véleményt , még nem feltétlenül sértő. Szernitem csak megfogalmazta, hogy mit jelent a véleménye szerint ez a két fogalom. Ugyanis mire használják a Weboo-t? Kire használják az otakut? Nem mindenki otaku aki szereti az animét. A két dolog nem egyenlő egymással. Hiába mondod magadra, hogy pl otaku vagy. A fogalmat lehet hogy rosszul használod. Ha nem vagy a képeken látható személyekhez, vagy a cikkekben leírt tulajdonságokkal felvértezve, értelemszerűen egyik csoportba sem tartozol. Egyszerűen csak egy felhasználó vagy aki szereti a japán animéket és kész, ezért a felháborodásod továbbra sem értem. Persze lehet hogy tényleg magadra ismertél, s mint egy megvadult majom aki nem kapta meg a délutáni banán adagját ,a saját ürülékeddel dobálódzol.

@Mangekyo22: teljes mértékben egyetértek a válaszoddal.

tonkacsa 2013.10.20. 20:11:08

Az alattam lévő kép hókuszpók?

xxroland23 2013.10.20. 20:19:15

@Palacsintaxx:

Húhh köszi!

Eleve nem sértegető szándékkal írtam ezt de hát vannak olyan dolgok amiket csak így lehet leírni,akinek nem inge ne vegye magára. Valakinek róluk is írnia kellet és ez sajnos sokaknak nem tetszik de azért ne felejtsük el hogy szerencsére azért vannak normális rajongók is csak sajnos nagyon kevés az ilyen ember.
Az Otaku szót kb az animések 80%- rosszul használja mert kb fogalmuk sincs róla mint jelent, ez nagyjából olyan mintha valaki nem tudná mint jelent a "bazdmeg" szó.Én például nem nevezem magam annak mert mást is csinálok az animék bámulásán kívül.

Ez is olyan általánosítás hogy mint például 'aki animézik az 40 évesen is a szüleivel lakik" meg ilyenek.

Persze hogy emlékszem,sokszor el szoktam olvasni mert nagyon tanulságos,akinek meg nem tetszik az menjen a showhivatlba reklamálni :) Igazából azért nem válaszoltam még neki mert úgy véltem hogy felesleges mert akármit válaszoltam volna neki úgyse fogadta volna el. Régebben már volt egy ilyen incidens de azóta már megtanultam kezelni az ilyeneket. De voltaképp azt se vágom hogy mi a baja ennek a srácnak velem hiszen semmi rosszat nem tettem ellene mert már egy ideje ezt csinálja holott régebben nem volt ilyen,az egyik régebbi kommentjében burkoltan azt közölte hogy húzzak el a blogról mert csak lehúzom az egészet :( .

Szereted a rock-ot? Semmi gond vele,én is szeretem de nem csak azt sok más zenét is kedvelek (najó a mulatóstól meg a rap-től elhányom magam)mondjuk én inkább a gótabb rockot szeretem mint a Nightwish,a Within Temptation ,Evanescence meg ilyenek ezek a főbb kedvenceim. Te miket hallgatsz?

xxroland23 2013.10.20. 20:20:42

@tonkacsa:

Nagyon hasonlít rá de nem az :)

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.10.20. 22:31:37

@xxroland23: igen igen. Szeretem a rock ot :) gyerekkorom óta, főleg a zúzűsabb számokat,bár elég széles maga a rock stílusok skálája, és minden stíluson belül van kedvencem. Persze a korábbi kommentben olvasható megjegyzésem a 14-17 éves koromra vonatkozott. Most már koncertre nem járok :D az öltözködésemen sem látszik, hogy mit hallgatnék, illetve jazzt is egyre többet hallgatok. Persze néha discot is meg pop zenét stb stb:D bár ezen előadók nevét sohasem jegyzem meg, egy számosak számomra :P Ne húzd fel magad a kommenteken. Igazából sohasem értettem azokat akik felháborodnak egy egy cikken.

Persze nem esik jól ha egy általam kedvelt témáról,vagy dologról írnak negatív kritikát, de ezt a kritikát nekem nem kötelező elfogadnom. Ugyanúgy ahogy most már én is szerkesztek egy blogot, ahol megosztom a véleményem (ami ,azért gyakran ütközik más anime, vagy film vagy játék kritikusok véleményével ) ő is megtehetné. Leírhatná azt amit akar és kész. Én is azért csináltam,mert a saját gondolataim megakartam osztani másokkal. Hátha találok egy célzott olvasó közönséget. Szerencsére a statisztikák alapján már kezd kialakulni egy stabil olvasó tábor, bár az utóbbi 1 héten elhanyagoltam őket egyéb elfoglaltságok miatt.

Ha a srácnak nem tetszik a véleményed, ezt kulturált formában is lehet közölni, esetleg ellenérveket felhozni, nem kell alpári stílusban megfogalmazni a mondandónkat. Fölös leges internetes szájkaratés vitákba belemenni, nincs értelme, 1 hónap múlva már úgysem emlékszik egyikőtök sem erre a dologra, addig meg biztos egy negatív szájízt kap az a nap vagy délután amikor ilyen hülyeségeken vitatkoznak az emberek.

Na nem okoskodom tovább :D Egyébként meg ha nem tetszik neki csináljon jobb blogot :P Tudom tudom sokan utálják ezt a megjegyzést :D sőt én is utálom, de blogot az ember önerőből is csinálhat ingyen nem kell hozzá nagy programozói tehetség. Tehát ide tökéletesen illik ez a kis beszólás.

A saját blogján meg azt ír amit akar :) és annak a cikkjeit közli akit őőő elég jónak talál :D

Lucy Evans 2013.10.21. 20:11:29

Már én is szerettem volna erről a témáról írni de valahogy sose jutok oda :) Sajnos manapság ez egyre nagyobb probléma,egyes emberek képtelenek megmaradni az egészséges rajongás határain belül. Én Directioner(is) vagyok és rengetegszer tapasztalom,hogy egyes rajongók már az őrület határait súrolják.Amikor pedig a logikát és minden észérvet félretéve alpári módon fogalmazzák meg a véleményüket olyankor a szégyen és a kill yourself érzése keveredik bennem. Az pedig még a kisebbik gond,hogy az ilyenek magukat járatják le,de sajnos az ilyen emberekről ítélik meg az egész fandomot :/Így hiába vannak normális rajongók azokról tudomást sem vesznek és a rosszabbik oldalról ítélik meg az embert.Az SNK-t is sokan azért utáltál meg mert túl nagy hype övezte és egyesek meg pont ezért el se kezdték mert,hogy ők nem állnak be a tömegbe stb...néha igen elkeserítőek ezek az emberek :/ Első példa kommentre meg:pont ez a gyerek linkeli be a HH-t??? Szegény Gergő...Remélem ha már nézi ez a szerencsétlen a műsort legalább tanul is belőle valamit...

DasOmen 2013.10.22. 22:03:12

Mosolyogtam a cikken, és általában ilyenkor gondolok arra, hogy milyen jó, hogy mennyi embernek nincsen ikertestvére.

Külön pont volt, amikor az egyik régebbi kommentelőtök pont egy HH videót linkelt be, ott már teljes lett a mosoly.

"Első példa kommentre meg:pont ez a gyerek linkeli be a HH-t??? Szegény Gergő...Remélem ha már nézi ez a szerencsétlen a műsort legalább tanul is belőle valamit... "

Minél közérthetőbb valami, annál több olyan nézi meg, akinek nem kellene. Ezért van fele (de legtöbbször negyed) annyi nézője Dancsónak, mint Szirmainak. Pedig messze fordítva kellene lennie, bár ez nézőpont kérdése inkább.

Talán még annyit sajnálok az egészből, hogy a Troll, mint nem fantasy fogalom se a régi már, de legalábbis vannak értelmes trollok, akik intelligensen "csőbe húzzák" az embert, mindenféle rosszakarat nélkül, és szimpla poént gyártanak a szituációkból.

HimuraHun 2013.10.23. 09:30:49

Felnőtt fejjel nem is tudom eldönteni, hogy mi a gyerekesebb. "Narutardként" fanatikusan rajongani egy címhez, melynek lényege , hogy kielégítsen tinédzser igényeket... vagy az, hogy magukat felnőtt érett jellemnek tartó emberek egy más célközönség számára készített médiatermék logikátlanságát és hibáit felsorolva hadakozik gyerekekkel, tinikkel, majd önelégülten konstatálja győzelmét az őt megerősítő hsz-ek alapján. X'D
Trollos rész tetszett, a poszt témáival kapcsolatban viszont tényleg Palacsinta blogján érdemes elolvasni azt a cikket, jóval átfogóbb, de ez is egy jó próbálkozás volt. Nekem nem lenne energiám egy ilyen cikk megírásához ebben a tematikában.

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2013.10.27. 00:43:16

*karneváli kurrancs módjára neki kezd* Hölgyeim, uraim, egyéb neműek és tisztelt földönkívüliek. Öveket becsatolni, mert Ricz papa beteg elméje megnyílt a poszttól!

*szarkasztikus hangon* Ha csak két trollféle van, akkor egyértelmű, hogy én vagyok a harmadik típus (mert ahogy a zsidóról szokás tartani, ha két lehetőséget adsz neki, juszt is a harmadikat választja - bár az orrom nem horgos és nem árulok metélt tésztát, de azért nem szeretem a szűk lehetőségek tárházát), a kreatív troll. Bárhol, bármikor felbukkan és válogatott eszközökkel borítja ki az embereket. Mert én már csak ilyen jó fiú vagyok, kedves és szeretni való. Hol nőnek öltözve, a végletekig menő pontossággal jelenek meg conon, vagy csak egy jó érzésű pillanatomban álnevet veszek és előadom a nőt, bármelyik fórumon, cseten és simán megvezetek embereket ezzel az orruknál fogva. Vagy elég egy kisebb szarkasztikus megjegyzés és kész háború robban a nyomomban (a YouTube-on csinálom ezt néhány videónál), vagy elég egy blogbejegyzés. De ilyenkor csak jól szórakozom, mert mint mondtam, olyan jóságos troll... izé, fiú vagyok. Sokkal veszélyesebb, ha nem humorizálom el a mondandómat...

De egy tanulság volt az egész posztból...!
*megszólal a háttérben a józan ész, sörrel a kezében* hogy ezért ne adjatok ennek a f*sznak nightcore-t éjfél után!
süti beállítások módosítása