Szegasztok!

Eúzzal Palacsintax tett egy kis beugrót az Anime Manga Palotába, ahol egy ígéretesnek tűnő animéről tart kritikusi beszámolót, még pedig a Sakurasou No Pet Na Kanojo-ról!

Jó szórakozást mindenkinek! ;)

"Sziasztok Palacsintax vagyok alias Raven01988 :)
A következő pár sorban szeretnék bemutatni nektek egy remek animét. Amit minden korosztálynak csak ajánlani tudok. Az oldal vezetőinek is felhívom rá a figyelmét. Nézzétek meg, nem fog csalódást okozni :) A szerkesztéshez Richtext formátumot használtam. Remélem így is sikerült tökéletesen megjeleníteni mindent.

Sakurasou no Pet na Kanojo

pet5.jpg

Az utóbbi évek egyik legjobb alkotásával van dolgunk.
A mai bemutatandó kis anime műfaját tekintve ecchi, iskolai élet, romantikus, seinen, vígjáték kategóriákba sorolnám.
Itt most sok olvasónak elkerekedhetett a szeme,hiszen az utóbbi pár évben ebben ezen vegyített egyvelegből  nem született kiemelkedő alkotás. A nagyrészük humor és vizuális megvalósítás terén kimerült a mell villantásban,bugyimutigatásban és félre érthető helyzetek véletlenszerű egymás után dobálásában. A történet semmit mondó volt, a karakterekhez nem kötődtünk érzelmileg. Ezek az animék talán a perverz japán közönség kielégítésére szolgáltak.Hiszen Saki meg Otagaki nagyban élvezkedik az olyan alkotásokra ahol agyon verik a lányokat,ahol a főszereplőt lepisilik,ahol végig folyik a fehér víz a lány mellén stb.. Az európai nézőnek túl elvontak, és talán túlságosan is erőltetettek voltak az ilyen alkotások, már ha annak lehet őket nevezni.

pet2.jpg

Egy nagyon kellemes animéről van szó ami néha túlcsordul az izgalmaktól és érzelmektől. Ha megnézed egy érzelmi hullámvasútban vehetsz részt. Egyszer azon kapod magad ,hogy könnyesre neveted magad a poénokon és a cselekményeken. Máskor izgulsz a szereplőkért,hogy na ugyan most mi lesz . Megint máskor ,pedig szomorúságot érzel magadbam. Azért a nevetés nagyobb súlyban képviselteti magát mint a szomorúság:) nyugodjatok meg. A minőségre panasz nem lehet a kép és a hang hozza a 2012-2013 as színvonalat. A történet pedig túl is szárnyalja az elmúlt 3 -4 év színvonalát.

pet4.jpg

Na de akkor kezdjük is bele a történet taglalásáb röviden:

Történetünk főhősét, Kanda Soratát kirúgják a kollégiumból, mert bevitt egy kóbor macskát és gondját viselte, ami természetesen súlyosan megsértette az iskola és a kollégium házirendjét. Kénytelen volt elköltözni onnan ,és beköltözni a Sakurasou-ba. Ez egy különleges kollégium problémás diákok részére kialakítva. Nem félre érteni, ez nem egy Belzebuub féle karaktereket felvonultató anime. Itt a problémás diákok,inkább hétköznapi cselekedeteikben térnek el egy átlagos embertől. Egy nap új diák érkezik a kollégiumba, név szerint Shiina Mashiro, aki diák létére egy világhírű és briliáns festőművész. Soratára bízzá a feladatot hogy vigyázzon rá, védje meg ,és gondoskodjon róla. Mashirónak viszont van egy titka, halvány sejtelme sincs arról, hogy miként gondoskodjon magáról. Ha kimegy valahová, akkor eltéved az első utca után, a szobája pedig egy komplett csatatér, akkora a rendetlenség. A vele élő emberek Soratát, Mashiro mestereként tartják számon, mert állandóan vigyáznia kell a lány testi épségre. Így kezdetét veszi Sorata és Mashiro mester és házi állat kapcsolata kapcsolata. Természetesen nem árulok egy nagy dolgot, ha elmondom hogy ez a kapcsolat később egy szerelmi háromszöggé alakul majd, hiszen főhősünkbe szerelmes egy másik lány is.

pet3.jpg

Első olvasatra ugye ,hogy egy átlagos animének tűnik számunka. Semmi extra, tipikus harem ecchi alapokat vonultat fel. Iskola, kollégium széplányok ,egy fiú egyedül stb... Aki ezt a következtetést vonta le ebből a pár sorból ,nagyon nagyot téved. Hatalmas humorbombonok vannak elrejtve. A szereplők remekül vannak kidolgozva. Tényleg mintha élnének.Én már a  4. résznél beleszerettem a történetbe. Tulajdonképpen ez egy nagyon szép romantiokus történet. A sorozatban pedig limitálva vannak az ecchi poénok. Természetesen aki ezeket részesíti előnyben egyet egyet kap,de a humor forrása, a karakterek beszélgetéséből adódik, ügyetlenségeikből. A mellékszálak és szépen kivannak dolgozva. Tényleg végig izgulhatjuk,hogy vajon a főhősünk melyik lánnyal jön össze a két opcionális lehetőség közül, illetve mellékszereplőink, akik tulajdonképpen szintén főszereplők, hiszen legalább akkora súlyt kaptak a történetben mint a főszereplő páros,hogyan veszik az akadályokat. Több szerelmi szál is szövődik a történet során. Aki elkezdi nézni az animét beszippantja magába. Függővé válik menthetetlenül. Ez az az anime amiről beszéltem korábban a hozzászólásimban egy egy kommentnél ha olvastátok. Ez az amire vártam, végre egy normális animét kaptunk. Elkezded nézni az első részt. Hmm nem is rossz, na jó akkor daráljuk le a másodikat. Aztán azon kapod magad, hogy jézusom már a 12 részn tartok, több óra eltelt, süt kint a nap én meg itt kockulok a gép előtt, nem hogy lemennék napozni.
Hmm igazából nem tudnám egy animéhez sem hasonlítani. Talán a Love Hinához áll a legközelebb . Történetileg nem hasonlít rá,de mégis némi párhuzamot tudunk vonni a két alkotás között. Talán a "keménységükben" Tehát nem az a tipikus Love Ru ahol a főszereplőt megakarják erőszakolni a lányok. Hanem egy remek szerelmi történet.

pet1.jpg

A végére pár technikai információ:
Hossz: 24.rész
Animáció gyártás:J.C. Staff

Zenei gyártás :Media Factory

Gyártás :Animax, ASCII Media Works, Frontier Works, GENCO, Mainichi Broadcasting System, Media Factory, Sakurasou Production Committee, Sony Music Communications

Stúdiófelvétel :Prosen Studio

Értékelés a végére 10/9.5:
Pro:-Remek történet
      -Kidolgozott Karakterek
     -Remek humor
    -Teljesen leköt

Kontra:- ide most pár rossz dolgokat kellene írnom,de ilyet sajnos nem találtam Talán túlságosan is elfogult vagyok ezzel az animével kapcsolatban, de ha ezt összehasonlítom a Date a live c förmedvénnyel amit ha megnézel 4* összefosod magad és háromszor öngyilkosságot követsz el, akkor ide nem tudnál semmi negatívumot említeni.

Összegzés: Ez az az anime , aminek remélem még lesz folytatása már ha lehetséges. Ezt azért mondom most, mert amikor írom ezt az ismertetőt, bemutatót még csak az anime felénél járok, de annyira megfogott, hogy megkellett osztanom veletek :P
Sziasztok!"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr495368317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.05. 00:26:29

hmm újra elolvasva a kritikát nem friss élményekkel erről az animével kapcsolatban. Talán picit elfogult voltam. Nem írtam a negatív véleményhez a tipizált nőikarakterek jelenlétét. Illetve azt a japán fétish megjelenítést mi szerint egy nőt szinte baba szinten kell gondozni, és hogy ez milyen jóóó dolog. Viszont az értékelésen nem változtatok mert a mellékszálak jól kivannak dolgozva, a történet is szórakoztató ,tehát mindenkinek ajánlható történet aki szereti az animéket az valóban 9 pont körülire értékeli. Laikusabb már inkább ad rá 7-8 pontot. Hmm 8 pontra kellett volna értékelnem . Tényleg bocsánat srácok :D
süti beállítások módosítása