Szegasztok!

Csak poénból felmentem olvasgatni a naruto-kun.hu-ra, hogy lássam, ezúttal milyen mennyiségben nyáladzanak a halott Naruto Shippuuden anime legújabb filler szezonjára, amikor eme kis érdekes topic-ot találtam: "petíció a magyar anime piacért".

"Próbáljuk meg együtt fellendíteni az animés piacot!

Április elsejével minden eddiginél radikálisabb és szomorúbb műsorstruktúra-változás köszönt be az Animax életébe. (Ha egyáltalán még tényleg Animax néven fog futni...)
Azt eddig is tudtuk, hogy erre a csatornára a közeljövőben sajnos nem várhatóak animés premierek, miközben áprilistól kezdve több anime joga is lejár. A hónap beköszöntével elsőként a Bleach joga jár le, ami által a sorozat teljesen eltűnik a képernyőről.
Áprilisban animék helyett még több élőszereplős műsort kapunk. Ez ráadásul azt is magával vonzza, hogy már 22.10-től is élőszereplős műsorokat láthatunk. Illetve hétfőnként, csütörtökönként, és hétvégenként egészen 20.55-től az ismétlő sávig csak élőszereplős műsorok lesznek képernyőn.
Mindemellett átmódosul az ismétlő sáv is: legtöbb napon első körben a 21.20-as duplázó műsorokat ismétlik, majd a kora esti animevetítés és a Verhetetlen Banzuke ismétlése kerül adásba. Pont azért, hogy legalább ennyi japán tartalom megmaradjon, de ez sajnos kevés vígasz az animerajongóknak és a csatorna egykori kedvelőinek. RIP!

"A célünk, hogy mi rajongóként próbáljuk segíteni az animevetítést, a DVD-kiadásokat, és a manga-kiadásokat! Biztosan ti is észrevettétek, hogy az Animax már csak ismétli az animéket, lassan semmit nem fognak tudni leadni. A DVD-kiadás megszűnt, nem adnak ki semmilyen DVD-t.
Ez a petíció azért van, hogy együtt segítsük, valamint támogassuk az animés piac fejlesztését."

Ha neked is eleged van abból amit az Animaxon folyik és radikális változásokat szeretnél akkor írd alá, oszd meg a petíciót!" - Kiru Hoshino, a naruto-kun.hu egyik adminja.

Nos, azt már régen tudjuk, hogy az Animax műsorainak színvonala már régen a béka segge alatt van, s anime már alig van rajta a Naruto-n, Bleach-en meg 1-2 hype animén kívül - Peter1989 elmondása szerint pedig az amerikai Animax-on már nincs is anime, csakis kizárólag vetélkedőkkel meg sorozatokkal van tele, s ha ebben is hűen koppintani szeretnénk a "nágy, fönöketlön demukrácsiáju ámericsát", mint minden másban ugye (lásd divat, politika, életmód, agysorvasztó talk show-ok stb...), akkor bizony eme magyar Animax-nak is ez lesz a sorsa. De hogy majd ki fogja nézni...

Én s valamennyien a blog szerkesztőségéből már tesz az Animax-ra, mivel tudjuk, hogy messze rosszabbul teljesítettek, mint elődje, az A+, de ha ti még láttok valami reménysugarat az Animax iránt, akkor itt található a már említett petíció:

http://www.peticiok.com/probaljuk_meg_fellenditeni_egyutt_az_animes_piacot

Mindenesetre eddig 425-en írták már alá, ami ugyan nem rossz, de sajnos ha valóban sikert akarnak elérni, minimum 5000 aláírás kéne. Én szurkolok nekik!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr825144253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.03.18. 23:23:34

Az magyar anime piacnak szomorú a helyezettje.

Amúgy nem teljesen világos, hogy miről szól a petíció: petíció, hogy ne változtassanak meg egy sikertelen műsorstruktúrát, amit a kutya se néz? Vagy petíció, hogy az emberek vegyenek anime DVD-t az erre kijelölt boltokban? Vagy miben látják ezek a drága rajongók a megoldást?

exdeus 2013.03.20. 16:12:36

Egyetértek azzal, hogy ramaty és még ramatyabb lesz a helyzet a magyar anime-piacon. Kár. De - lehet én vagyok suta - nem értem, mire ez a nagy felbujtás. Nagyon egyszerűen fogalmazva: az anime-rajongók 90%-a már az internet csodás lehetőségeinek hála letölti, megnézi, felirattal vagy anélkül a sorozatokat, illetve elolvassa a mangákat. Kérdem én: miért akarnak DVD-kiadásokat, meg folytatásokat kifohászkodni? Nem látom még az értelmét. Ha már piac, akkor a játékok (plüssük, kulcstartók, PC-k, PS3 gémek, ruhák, stb.) terén legyen fellendülés. Az Animax, vagy bármely más csatorna is venne meg/folytatna új animesorozatot, hamar lecsengene és elveszne a lelkesedés, főleg mivel már úgyis (!) szinte mindenki kalózkodik, és látta/nézi a gépen a legtöbb animét. A mangák kiadása, az már más tészta. Azt még van értelme fellendíteni.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.03.20. 18:37:12

Én csak annyit fűzök hozzá, hogy nem sajnálom, hogy lejár az animék joga, az animaxon. Mééég mielőtt leharapnátok a fejem indokkal támasztom alá a véleményem:
1. évek óta ugyanazt a 10-15 részt sugározzák mindenből, sorrendtől függetlenül.
2.Többségében szar animék vannak
3.Van internet, ahol bármit bármikor letölthetsz. Angol szinkronnal az igényes animék nagyon jók,Eredeti nyelven meg a többi is nagyon élvezhető.
4.Szerintem magyarországon nem kell likolgatni a japán kultúra termékeit, már így is eléggé elrontotta azt a nemzetet az anime, tetszik vagy sem. Nem kell hogy ide is átjöjjön a cuki vagyok iskoláslány stílus, meg a pedofil hajlammal rendelkező mentalítás. Meg nem kell több kocka, aki életét egy szobában tölti :P Van elég fantasy rajongó aki 10 ezreket képes kiadni egy festett fröccsöntött műanyag űrgárdista szettért stb stb..... :D

KRoli 2013.03.21. 19:14:08

@exdeus: @Palacsintaxx: Nem teljesen érteke egyet az általatok elmondottakkal. Személy szerint én nem csak úgymond "rajongó" hanem "gyűjtő" is vagyok, és szívesen látnék még a polcomon néhány magyar kiadású DVD-t, mangát. Ehhez azonban több ember kellene, azaz, hogy ténylegesen legyen rájuk kereslet. Ez viszont sajnos ma itthon nincs meg.

xxroland23 2013.03.22. 00:14:08

@Palacsintaxx: Részben egyetértek veled. Nekem több anime van kiírva dvd-re amit az indáról szedtem le meg torrentről mint amennyit ezek leadtak és többségében olyan animék vannak meg nekem mint a Slayers 1.2.3,Chrono Crusade,Vampire Knight 1.2 Kamikaze Kaito Jeanne A Shana évadok meg ilyenek. Az anime jó dolog ha megfelelő mértékben van adagolva.Én inkább nézem feliratosan őket mintsem szinkronosan mert a legtöbbnek nagyon pocsék a szinkronja. Akár saját csatornát is indíthatnék :D

Mondjuk figura nekem is kéne ha nem lennének rohadtul drágák. Szeretem a Japán kultúrát de Kína és India is érdekel nem csak az.

A Manga kiadást tényleg fel lehetne lendíteni mert a netes manga olvasásnak semmi hangulata nincs,ezért is van olyan kevés manga kritikám.Csak sajnos amíg az emberek hozzáállása nem változik (és sajnos nem is fog) addig nehézkesek ezek a dolgok.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2013.03.23. 03:06:10

@Palacsintaxx: Helyette vegyük a vs teleshoppos szarokat nem?
Meg téged mit zavar, ha szobában ülnek,több hely marad neked kint a szabadban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.03.27. 20:12:38

@:{) MIKI (}:: tudod érdekes hogy pont neked válaszolok, hiszen a keresztnevünk azonos. Nekem az a problémám ezzel, hogy magára a társadalomra nézve káros. Idővel elterjed, mint a valóságshowk. Nem nézem le őket, ne értsd félre ,ez is egy hobbi. Amikor én fiatal voltam, és hamvas mint egy barack repülőgép modelleket raktam össze több kevesebb sikerrel.
Tudod, hogy igazán mi kellene ? Magyar rajzfilmipart felfejleszteni. Azért megnéznék egy anime stílusban elkészített honfoglalás történetet,vagy egy ősmagyar legendát feldolgozva. Hiszen nekünk is nagyon szép történeteink vannak. Érdekes lenne nagyon. Az ilyen vuk 2 meg macska fogó 3000 folytatásokról meg már megfeledkezhetnénk, a maga idejében mindegyik első része jó volt , a folytatások viszont már nem voltak tetszetősek :P Nem kell nekünk japán pedo hajlam. Ha megnézed eléggé problémás dolog. Az egyik barátnőm most kint él , egy ösztöndíj keretén belül, egy másik pedig próbálkozik kijutni, én is szívesen élnék egy évet kint, de a kint élő meséli, hogy milyen a helyzet...

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.04.03. 00:46:30

Piac itt sohasem lesz. Nincs rá kereslet és ahhoz, hogy csak a rajongók között is vevőkre találjon, hatalmas választékkal kellene birnia. Ez pedig lehetetlen.
Bementem 3 könyvesboltba abból 2-ben találtam mangát, és csak ilyen nagyobb címeket lehetett venni mint a berserk vagy a naruto.

Ha szigorúan számolom, legalább 60 animénél járok, amit ha az animax műsorához hasonlítok 10 év alatt nem adnának le, de még ha lenne is egy rendes válaszék, még az sem elégítene ki mindenkit, tehát maradnánk a torrentezésnél.
süti beállítások módosítása