Szegasztok!

Jönnek a versenyzők, mint legyek a lecsós kolbászra! Örülök, hogy ekkora a verseny szellem!

Új versenyzők nem más, mint Pataki Andi, kivel már négyre nőt versenyzőink száma (kár, hogy a Karakter felismerés játéknál még mindig csak 2-en vannak)!

S akkor most jöjjön Pataki Andi a Lovely Complex kritikájával!

Jó szórakozást, s ne felejtsétek, még mindig lehet bőven jelentkezni mindkét nyereményjátékunkra! ;)

Lovely complex – avagy a bonyodalom a szerelemben keresendő

img_1291025875.jpg

Nehéz úgy nekiállni egy anime ismertetőnek, hogy ne írjak a jó illetve a negatív oldalról (igen, ilyen is előfordul). A mostani kiszemeltem a Lovely Complex lett, ha már amolyan rózsaszín köd borítja az agyam.

Semmi nem könnyű az életben… sem maga az élet, sem maga a szerelem. Ezt mi is megtapasztalhatjuk saját bőrünkön, de most nézzük főhőseink szemszögéből a dolgokat.

Lovely_Complex_-_OP_-_Large_06.jpg

Risa egy életvidám, a női nem képviselőjeként igen magas lány. Nem könnyű számára a „pasivadászat” a cirka 170 cm-s magasságával. A sors iróniája, hogy a neve alacsonyt jelent (Koizumi).

Történetünk másik főhőse pedig Otani (haha, magas!) a lányok által szívtiprónak vélt fiú. Ők ketten Risával alkotják a suli defekt duóját – ennyi poén kell bele – ugyanis amolyan iskola bohócai szerepet töltenek be. Kiegészítik egymás szavait, befejezik egymás gondolatait és még vigaszt is nyújtanak a másiknak.

(Nem akarok nagyon árulkodó lenni a kedves olvasónak, ha még nem látta az animét, de sajnos le kell lőnöm egy-két részletet).

Nos, kettejük kapcsolata egy ideig zökkenőmentes is. Egymást bosszantva elindul köztük a „kinek-lesz-hamarabb-valakije-viadal”, és ha mindez nem lenne elég, régi barátok, exek és új arcok is a színre lépnek, kiknek segítségével Risa ráébred érzéseire – kedveli Otanit.

Kb. az anime 1/3-tól további bonyodalmak kísérik Risa és Otani életét; a fiú mit sem sejt barátja érzéseiről, hiába is vall színt szerelmes lelkületű Júliánk. Nem sokkal a vallomás után végül rájön, hogy a lány halálosan komolyan gondolta, amit mondott, de ő csak megbántja.

Itt belép a szappanopera-effektus, azaz mindenki közrejátszik vagy épp bosszút forral – a lényeg, hogy senki nem akarja Risát és Otanit együtt látni, a lány legnagyobb bánatára.

Egy véletlen első csók folytán pedig Risánál betelik a pohár – a fiú továbbra is olyan, mint egy farönk, semmit nem tesz az ellen, hogy a lány ne érezze magát rosszul – így pont kapóra jön az új angol tanár, Maity. Risa kezébe veszi az irányítást és megalapítja a suli lányainak kedvenc tanárja klubbot, hátha elfeledi Otanit.

Nem alakul ki tanár-diák kapcsolat, de Maitynak elég nagy szerep jut az anime felében, ugyanis ő vezeti rá Otanit érzéseire. Egyik komoly beszélgetésük ugyan rosszul sül el, de ez hatalmas változást hoz mindenki életébe.

Kis idő után már Risa születésnapja lesz, amikor is megkapja a legszebb ajándékot, amire már várt. A szerelmet. Hogy ez kinek mennyire romantikus illetve szép, hát. Ízlések és pofonok. Magam ellen beszélek, ugyanis szeretem ezt az animét, de látok benne olyan dolgokat, amiket én másképp csináltam volna, és ez pont olyan rész.

És hogy tényleg ne legyen az élet fenékig tejfel, párkapcsolatuk elején már „katasztrófák” övezik útjaikat. Szerencsétlenség szerencsétlenség hátán, de végül szerelmeseink egymásra találnak, persze beköltözik hozzájuk Otani szomszédja szerepében a zöldszemű szörny alias a féltékenység.

De végül mint általában véve a szerelmi sztorik 98%-a, itt is a jók győzedelmeskednek, a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket, és párocskánk boldogan él, míg meg nem hal. Happy end.

26-4.jpg

Magam alatt vágom a fát a rövid irományommal, ugyanis hol a szeretem, hol a nem szeretem süt a szavaimból. Próbáltam úgy írni, hogy is-is legyen benne, merthát ez a kritika lényege. Összességében véve amúgy tényleg tetszett, ugyanis lány létemre nem vagyok shojo fan. Jobb szeretem a keményebb, shonen műfajt, de gondoltam, ha már a gyengébbik nemet képviselem, legyek hű ehhez a réteghez.

Aranyos, talán kicsit elnyújtott szerelmi történet, amely megmutatja, hogy a szerelemben nem akadály a kor, a hovatartozás, de még a magasság sem. Nagyon sok mellékszereplő van a sorozatban, akikről ugyan nem írtam, de fontos szerepük van végig. Ők egyengetik, terelik főhőseinket egymás irányába.

Kidolgozott karakterek (talán túlságosan is), mondhatni, hogy jó mondanivaló megspékelve aprócska cselekményszállal.

10-ből 7,5-re értékelem. Aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, vagy éppen a jó kedvét szeretné még jobban feldobni, mindenképp nézze meg, ugyanis humorból nincs hiány.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr425046346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2013.02.09. 02:34:12

én is imádtam srác létemre, de azért nem hozta el a kánaánt (akármi is legyen az xd)

Amúgy nem tom mennyire számít ez egy kritikánál de mintha sok lenne a spoiler

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.02.18. 23:16:27

Jah a csókos rész túl nagy spoiler :D
Nekem nagyon bejött. Először japánul felirattal majd szinkronnal néztem meg. Hááát van különbség, de talán még itt elmegy a szinkron.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.02.24. 00:15:11

Most így átgondolva, mivel figyelmezteted az olvasót nem gond az a spolier, csak jó lett volna megjelölni, hogy mettől meddig tart, mert aki nem látta a sorozatot attól még biztos szívesen elolvasná a nem spoileres részeket.
süti beállítások módosítása