Sziasztok!

Nem nem én írtam el a nevet,mai bejegyzésem alanya nem más mint a mai kor egyik legjobban elcseszett manga megalkotójának testvérkéje aki maga is a szakmában dolgozik. Ezt hívják két dudás egy csárdában effektnek.

Ma tehát Seishi Kishimo-ról fogok írni nektek.

10677-untitled_large.jpg

Seishi Kishimoto 1974 november 8.-án született Nagi-ban,egyidőben testvérével Masashi Kishimotoval. A Testvérpár már gyerekkoruk óra rajzolnak mangákat és mindkettőjüknek a shounen a kedvenc műfajuknk ezért is alkotnak abban műveket. Mindkettőjüknek ugyanolyan szinte a rajzstílusuk ezért is híresztelik sokszor hogy másolnak egymásról.

Persze Masashi futott be először mangaként /persze mára már lesüllyedt egy egyszerű szolga-rajzolóvá) mikor 99-ben kijött a Naruto-val,míg Seishi csak pár évvel később lépett színre.

Ő  2001-ben került középpontba mikor is kijött legelső művével a 666 Sátán-nal.

Masashi-Kishimoto-image.jpg

Hát igen a képekből egyből látszik hogy nagyon inspirálta a Dragon Ball viszont maga a történet keveredik a Devilman sztorijával. A Manga a főhőse egy Jio nevű fiú aki egyezséget köt a Sátánnal aki megszállja a fiút és hatalmat ad neki. Egy Kincsvadászlánnyal Ruby-val járja az országot akit sokszor megtámadnak de Jio a sátán erejének köszönhetően megmenti őt. Ezt hívják kérem szépem 100%os shounennek.

A Manga 19 kötetből áll és 2007-ig futott.

Egy év alkotói szünet után Seishi újabb shounen mangával tért vissza,a Blazer Drive-val.

blazerdrivexd.jpgMíg korábbi művét nagy siker övezte,a Blazer Drive-ot eléggé középszerűnek titulálták,mindössze 2 évig futott és 9 kötet jelent meg belőle bár a Sega készített belőle egy szerepjátékot Nintendo DS-re. Maga a történet se túl bonyolult,a jövőbeli Tokió-ban játszódik ahol különös emberek úgynevezett Blazer.ek élnek és egy Mysticker-nek nevezett matricával vannak ellátva ami különös képességeket ad nekik. Hát igen valóban nem túloztak a középszerüséggel,legalábbis a történetből ez jön le.

Mikor 2010-ben  ez is véget ért Seishi újabb szünetre ment,de legújabb művével sem késlelkedett,2011-ben kijött 3. mangájával a Kurenai no Ookami to Ashikase no Hitsuji .val.

tumblr_m7xksakitG1qjdkw8.pngMondjuk ezen a művén látszódik a legjobban hogy kezd egy kicsit elmenni a fantasy irányba is bár a mű sok hasonlóságot mutat olyan animékkel mint az 11 Eyes és az Ookami Kakushi ugyanakkor a sztori egy akkora nagy marhaság hogy kiköpitek a tüdőtöket annyira gagyi az egész. Van benne szó Farkasok-ról,Vörös Hold-ról,Bárányok-ról, Titokzatos Kislány-ról meg minden ilyesmiről.

Azonban nagy arconcsapás hogy agyonhypolt testvérének műveivel ellentétben Seishi-nek egyetlen mangájából sem készült anime. Mintha valamiért nem akarnák hogy az öcsike lekörözze a bátyót. Pedig az ő mangáiban picit több specialitás van és a Naruto-val ellentétben némi értelem is szorult beléjük. Mondjuk a shounen műfajban sok újdonságot már nem igen lehet alkotni,max a jólismert dolgokat lehet csavarni.

Szóval mint láthatjátok,Seishi is ugyanazon csónakban evez mint Masashi csak kevesebb sikerrel hiszen míg bátyját istenítik a Narutardok addig ő csak álmodozhat még ilyen sikerről annak ellenére hogy a 666 Sátán elég szépen teljesített anno. De azért remélem egyszer az ő mangájából is csinálnak egy sorozatot. Csak nehogy a Pierott ajánlja fel neki mert akkor az ő művét is széttrollkodják és fillerezik.

SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr554918499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása