Sziasztok!

Ismeritek a Dragon Ball-t? Na és a One Piece-t?

Szerintem egyiket sem kell bemutatni, hiszen az egyik mára legendává nőtte ki magát, a másik pedig messze az egyik legigényesebb a mai shounenek közül.

Igen ám, de mi van akkor, ha a két manga szereplőit összeeresztjük egy alig pár oldalas állatkodásra? Akira Toriyama és Eichiro Oda megadja nekünk erre a választ, ugyanis 2006-ben összeálltak és megajándékozták a rajongókat ezzel a művükkel.

Lássuk miről is szól a Cross Epoch!

Cross Epoch_cover_front.jpg

 

A Cross Epoch valójában egy alig 20 oldalas kis one-shot manga, amit Akira Toriyama és Eichiro Oda alkottak meg 2006-ban és a Weekly Shounen magazinban jelent meg.

Igazából komoly története nincs is, a sztori 2 szálon fut.

Az egyikben egy rablólány páros Bulma és Nami rablásokat követnek el az univerzumban.

Cross Epoch 04.jpg

Persze ezt a rendőrség nem nézi jó szemmel és elfogásukra elküldik Zseniális Teknőst és Sanjit, akik viszont nem tudnak valami jól összedolgozni.

Cross Epoch 06.jpg

 

Ez még a lightosabb száll,viszont a másik történet sokkal groteszkebb.

Arról van szó hogy Vegita kapitány és csapata harcra készülnek Pilaf Gróf és csicskái ellen, mivel azok újfent el akarják foglalni a világot.

Cross Epoch 08.jpg

Goku és Luffy eközben együtt állatkodnak valahol és senki nem tudja hogy hol de persze a végére ők is befutnak a partiba ami természetesen Vegitáék győzelmével zárult majd a többiek is szép sorban beérkeznek és ekkor mi történik?

Az utolsó oldalon megjelenik a Szent Sárkány és meghív mindenkit uzsonnázni. Gyerekek ennél epicebb kép aligha létezik a mangák történetében.

Cross_Epoch_-_19-20.png

Szóval maga a történet nem egy nagy szám a manga mégis hihetetlen groteszk hisz amit összeökörködnek benne a szereplők arra szavak nincsenek.

A Látványra nem lehet panasz hiszen a 90-es évek és mai kor talán? legjobb mangakája készítette bár egy picit sötétebb a rajzolás mint a rendes műveikben.

A Karakterekre se lehet nagyon panasz hiszen mint már mondtam a főbb poénok rájuk épülnek. Viszont ami itt nem tetszett az az hogy Goku és Luffy alig szerepelnek benne,ahogy észrevettem alig 3-4 oldalt vannak benne. Vegita meg ezzel  a kinézetével elmehetne bármelyik másik shounen-be is főgonosznak.

Amire még ki kell térni az a hangulat. A Hangulat eszméletlen. Egyszerre keveredik benne a Retro és az Újkor érzés is ami mindkét manga rajongótáborát megkörnyékezi.

Szóval  Cross Epoch rövidsége ellenére nagyon szórakoztató és aki akárcsak az egyik részét kedveli vagy a másikat azoknak is szórakoztató lesz. De véleményem szerint az ilyen keveredések mindig hatalmasra sikerülnek elég ha belegondolunk a One Pice-Toriko párosba is. Az is Hatalmas lett szerintem.

Bár mondjuk nem tudom mi sülne ki mondjuk egy Naruto-Bleach vagy Naruto-Dragon Ball párosításból. Talán egyszer azokra is kapunk választ.

Cross Epoch

-Idő: 2006

-Író és Rajzoló:  Akira Toriyama és Eichiro Oda

-Magazin: Weekly Shounen Jump

- Hossz: 20 oldal

-Műfaj: Shounen

Tetszett:


-Összehozza két nagyon jó manga szereplőit

-Szép a rajzolás és a látvány

-Hihetetlenül groteszk

-A Poénok hatalmasak

- Vegita marhajól néz ki

-A Befejezés nagyon epicre sikerült

Nem Tetszett:

-Goku és Luffy alig szerepelnek benne

- Lehetne hosszabb is szerintem

Értékelés:


-Rajzolás: 5/5

-Karakterek : 4/5

-Egyediség: 5/5

-Humor: 5/5

-Mondanivaló: 0/5

-Hangulat: 5/5

-Történet: 3/5

-Karakterfejlődés: 2/5

Értékelés:

Százalék:  89%-Jó

Pontban: 8.5/10


Szóval nyugodtan olvassátok el,tényleg nem valami hosszú de nagyon szórakoztató. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr564585296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.06.13. 14:12:58

10-15 év múlva befejezik a One Piece-t és szerintem annak is kell olyan 10 év, hogy legendává váljon VAGY (!!!) mire elérnek az utolsó fejezetig/részig akkora válik legendává.
Én hiszek benne, hogy a One Piece egyike lesz a legendás mangáknak, mit a Dragon Ball. :)

Azt még megemlíteném, hogy történet szempontjából nekem sokkal jobban tetszik a One Piece, mint a Dragon Ball, de számomra a Dragon Ball egy örök (gyerekkori) klasszikus marad. :)
süti beállítások módosítása