Sziasztok!

Jó tudom már nagyon régen írtam mangáról kritikát, de az a helyzet, hogy nagyon elfoglalt vagyok és mangáról kritikát írni sokkal nehezebb, mint sorozatról. Sok mangába belekezdtem mostanság, de egyikbe se jutottam túlságosan messze.

Aztán egyszer csak rátaláltam arra, amelyikre igazán kíváncsi voltam, már csak azért is, mert később ebből született egy mára klasszikusnak számító darab.

Ma tehát a Codename: Sailor V című mangát mutatom be nektek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Codename Sailor V eredetileg egy előzmény manga amelyet Naoko Takeuchi rajzolt 1991-93-ig és igen később ebből a mangából született meg végül élete fő műve a Sailor Moon. A Manga maga nem valami hosszú összesen 3 kötetből áll és a Run Run magazinban jelent meg először.

Na de akkor lássuk a mangát.

A Történet főszereplője egy Aino Minako nevű lány aki teljesen hétköznapi életet él és minden álma ahogy megtalálja az igaz szerelmet illetve híres énekesnő lehessen belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Átlagos élete akkor ér véget mikor is találkozik egy fehér cicával Artemissel akinek egy félhold alakú jegy van a homlokán és furcsa módon Vénusznak szólítja őt.

Mint kiderül Minako egy Holdharcos akinek feladata az hogy megvédje az embereket a szörnyektől illetve hogy csatlakozzon a többi harcoshoz. Artemistől kap is egy tollat és egy medált melyek segítségével képes átváltozni. Ő Lesz Sailor V az igazság harcosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De a manga még nem kezdi el azonnal a Sailor Moon szálat ugyanis Minako-nak még előtte meg kell küzdenie a saját gonosz ellenfeleivel a Dark Agency-vel is akik tehetségekként álcázva magukat akarják megszerezni az emberek energiáját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Róluk még annyit kell tudni hogy annyian vannak mint az oroszok de erről később. Szóval Minako-ra vár a feladat hogy megmentse az embereket ezektől a szörnyektől. Időközben azonban találkozik egy Kaito Ace nevű fickóval akibe persze azonnal beleszeret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos lényegében ennyi a manga sztorija,igazából a szokásos Magical Girl sztorija van de mivel 91-es és előzmény manga ezért ez nem akkora gond. Ha jól megnézitek tényleg sok hasonlóságot mutat a Sailor Moon-nal. De azzal ellentétben a Sailor V nem kapott anime adaptációt bár felajánlották a mangakának de ő nemet mondott és inkább továbbfejlesztette így lett végül a Sailor Moon. De azért egy pár részes OVA sorozat készülhetett volna belőle.

Na de inkább térjünk át a látványra. Csak nézzétek meg a képeket. Először ugyan szörnyülködtem hogy hogy lehet ennyire elrajzoltan és kapkodva megrajzolni egy mangát. Csak nézzétek meg. Olyan a látvány mint ha 5 perc alatt dobta volna össze az egészet. Persze azért vannak szépen megrajzolt részek de azok sajnos nem valami nagy részét teszik ki a mangának.

A Szereplők rettenetesen unalmasak. Minako az egyetlen aki úgymond kapott valami karakter féleséget. De az abszolút mélypont azok a gonoszok. Mint már mondtam elég sokan vannak de karakterük az nincs és nem hogy nem ijesztőek hanem egyenesen nevetségesek. Van aki Karaokézok energiáját veszi el,az egyikük Kína teljes lakosságának akarja az erejét,van aki csak a Hawaira utazók energiáját szereti meg ilyenek.Anyám borogass. Kaito Ace meg nem szerepel valami hű de sokat.

A Poénokról meg csak annyit hogy egész tűrhetőek. Hogy miért? Itt inkább olyan elmosolyodós poénok vannak de ezeket egy olvasás után el is felejti az ember. Mondanivalója ennek se nagyon van itt is inkább a szokásos Magical Girl mondanivaló van.

Mindezek ellenére azonban a Sailor V előzményként egyáltalán nem rossz de azoknak eléggé lehangoló akik elolvasták a teljes Sailor Moon mangát illetve látták a sorozatot. Egy elolvasást mindenképp megér.

Codename: Sailor V

-Idő: 1991-1993

-Rajzolta: Naoko Takeuchi

-Magazin: RunRun

-Műfaj: Magival Girl,Előzmény

-Hossz: 3 kötet

Tetszett:

-Ebből lett a Sailor Moon

-Minako egész poénos lett

-Néhol egész szép a rajz

-Nem veszi komolyan magát

-Egész szórakoztató annak aki még nem ismeri a Sailor Moon-t

Nem Tetszett:

-A Látvány eléggé összecsapott

-A Gonoszok

-Felejtős poénok

-Nem kapott adaptációt

-Aki ismeri a Sailor Moon-t annak eléggé lehangoló

Értékelés:

-Rajzolás: 3/5

-Karakterek: 3/5

-Egyediség: 3/5

-Humor: 2/5

-Mondanivaló: 1/5

-Hangulat: 4/5

-Történet: 3/5

-Karakter Fejlődés: 4/5   

Értékelés

Százalék: 72% - Közepes

Tízes Skálán: 7/10 - Közepes

Remélem tetszett,mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr544460500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása