Sziasztok!

Hisztek a szellemekben? Nézzetek flúgosnak de én igen. Valójában mindig is érdekeltek az ilyen dolgok mint Kísértetek,Poltergeist-ek, Kísértetházak meg ilyenek.Igazából én még az olyanokban is hiszek mint az UFO-k,a Loch-Nessi Szörny,a Jeti stb...

És természetesen minden olyan műsor érdekel ami a szellemekhez és egyéb dolgokhoz köthetőek. Elég ha csak a Jigoku Shoujo-ra vagy épp  a Ghost Huntra gondolni.

Mai alanyom is egy ilyen anime lesz. Jöjjön a Bújj Bújj Szellem című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bocs de a magyar cím annyira ciki és nevetséges hogy inkább az eredetit használom. Nos a Gakkou No Kaidan egy 2000-2001-ig futó sorozat amit a Pierott készített a saját ötletük alapján. A Rendezést pedig Noriyuki Abe  vállalta aki olyan animéket vezénylet le mint a Yuu Yuu Hakusho,a Tokyo Mew Mew illetve a Bleach. Nálunk az akkor még A+ néven futó csatorna adta le és nem is egyszer.

Maga az alapsztori elég egyszerű, adott egy testvérpár Satsuki és Keiichiro akik édesapjukkal együtt édesanyjuk halála után visszaköltöznek anyjuk szülővárosába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez persze suliváltást is jelent és Satsukinak már az első nap sikerül összevesznie a szomszéd sráccal Hajime-vel. Viszont még aznap Satsukiék macskája Maya beszökik az Iskola régi épületébe amiről az a szóbeszéd járja hogy kísértetek lakják.

Ők persze nem hisznek a szóbeszédnek és utána mennek ám nem sokkal ezek után megjelenik Hajime a barátjával együtt akit Reo-nak hívnak és nem mellesleg nagy Szellemszakértő!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reo közli a nyers tényeket Satsukiékkal akik továbbra sem hisznek nekik mikor is egy lány jelenik meg szintén ugyanott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Neve Momoko és eleinte ugyan nincs nagy szerepe de később fontos szerepe lesz.

Nos tehát összeállt a szereplőgárda,heppizésre azonban nincs idejük mivel rögtön ezek után furcsa dolgok kezdenek el történni az épületben ahol is sorra találkoznak a szellemekkel illetve meg is támadja őket egy Amanojaku nevű démon.

A Srácok az igazgatóiban bújnak el ahol találnak egy különös naplót amiben nem más áll mint a Szellemek lenyugtatásának a módjai és nem mellesleg a napló Satsukiék anyjáé volt.

Nagy nehezen le is győzik a démont viszont nem pusztul el hanem véletlenül a macskába költözik és egy ideig ott is marad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak hát a macska közli velük hogy most már minden szellem feléledt és nekik kell újra elaltatniuk őket elűzniük őket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát kerek perec ennyi a sztori egy cseppel sem több. És szerintetek elég jó ez egy szellemes animéhez? Naná hogy az. Itt ugyanis olyan szellemeket kapunk hogy ihaj de erről később. Szóval a történet nagyon jó és csak úgy adják magukat a különböző esetek. Maga az anime elég epizód centrikus vagyis  a Ghost Hunttal ellentétben itt minden részben más esetet kapunk.Bár azt is tegyük hozzá hogy ez nem annyira komoly mint a Ghost Hunt.

Ebből kifolyólag itt is az első pozitívum,a humor. Jó nem kell sírva fetrengős poénokra várni de ettől függetlenül vannak benne vicces jelenetek.

Az animét ugyebár a Pierott készítette. Nos akik mostanában Pierott animét néznek azok most biztos ronda látványra tippelnek lsd: Naruto Trollpudden. Nos TÉVEDÉS ugyanis itt baromi szép a látvány,az effektek szépen vannak megcsinálva,a szellemi jelenlétek illetve aurák is szépek. Amanojaku démoni alakja pedig csillagos 5-ös. Szóval látvány terén nem okoz csalódást.

Nem úgy mint a Karakterek. Komolyan ,2 azaz két szerethető karakter van az egész animében. Az egyik az Maya a macska mivel  hogy meg van szállva olyan dumái és beszólásai vannak hogy menten nevetnetek kell rajta. A Másik az Momoko akinek mint már mondtam eleinte nem sok haszna van eleinte de később fontos szerepet kap de nem mondom meg mit. És hogy  mi a baj a többiekkel? Ezek:

-Satsuki: Eleinte jónak indul de igen gyakran csap át rohadt idegesítő módba.

-Keiichiro: Az anime egyik mélypontja. A Nővérénél is idegesítőbb,semmi fontos szerepe nincs,állandóan bőg. Kb ennyi.

-Hajime: Sablonos férfi karakter aki csak azért van a sorozatban hogy a lánynak legyen egy partnere.

-Reo: Tipikus okoskodó tudóspalánta bár annyira nem szörnyű csak unalmas.

Szóval a karakterek eléggé lehangolóak.

Plusz itt vannak még ugye a szellemek is. Némelyikük a Japán mítoszok animésített változatai de kapunk itt olyan hülyeségeket mint szellemfestő illetve démoni Zongorazene. Habár egy-két jó tényleg akad pl: a Számítógépszellem vagy pedig a tükörszellemek. De az abszolút kedvencem a Kísértetek által megszállt Panelház rész. Az Uccsó rész viszont elég összekapkodottra sikerült szerintem de tény hogy ütött mint munka közben a Red Bull.

Akkor most lássuk a zenéket. Maguk a sorozat zenéi iszonyat jók illenek az anime kísérteties hangulatához. Az Opening az viszont nagyon nem tetszett. A Zene egyáltalán nem illik a sorozathoz az énekes meg inkább elüvöltik a dalt mintsem énekelnek. A Klipp meg egyszerűen unalmas hozzá.

 

De legalább az endinggel próbálták ezt kompenzálni ami sikerült is. A Dal nagyon jó bár a klipp itt is uncsi de azért már egy fokkal jobb.

Tehát az Opening és az Ending nem nagy szám de legalább az ending zenéje élvezhető!

Úgy összességében ennyit akartam elmondani róla,jókis sorozat ez bár nem veszi magát annyira komolyan mint a Ghost Hunt de szerintem pont ettől lesz élvezhető! Hát igen akkoriban a Pierott még tudott jó animéket csinálni.

Gakkou No Kiadan-Bújj Bújj Szellem

-Idő: 200-2001

-Stúdió: Pierott

-Rendező:Noriaki Yube

-Műfaj: Horror,Akció

-Opening: Hysteric Blue-Grow Up

-Ending: Cascade-Sexy Sexy

-Hossz: 20 ész

Tetszett:

-Jó a sztori

-Momoko és Maya

-Baromi szép a látvány és az effektek is szépek

-Szellemek

-Nem veszi komolyan magát

-Ending

-Az Uccsó rész nagyon ütös lett

Nem Tetszett:

-A Többi karakter vagy idegesítő vagy sablonos

-Némelyik epizód dögunalmas

-Némely szellem inkább röhejes mint ijesztő

-Opening

-Keiichiro

Értékelés:

Százalék Szerint: 86%

Pontban: 8/10

Én mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr904411680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása