Sziasztok!

Jó rég volt már Kulisszák mögött rovat de most hosszú idő után újra jelentkezünk vele.

Ma egy nem olyan régi anime stúdiót fogok bemutatni nektek aminek nem kis köze van egy másik viszont sokkal híresebb stúdióhoz.Viszont ezen stúdió némely terméke éppen olyan hajtépés és öngyilkossági hajlamokat okozott nekem mint Wangoodéknak a Deen.

De elég a szócséplésből ma a Xebec Stúdióról fogok mesélni nektek.

 

 

 

 

A Xebec egy 1995-ben létrejött anime stúdió és nem mások a tagjai mint akik a Production I.G nak is dolgoznak. Tehát a Xebec nem más mint a Production I.G leányvállalata. Székhelye Tokió-ban van és az elnöke Yukinao Shimoji.

A Xebec már a kezdetekkor sem gondolkozott kicsiben és más stúdiókkal ellentétben nem kis OVA filmekkel kezdtek hanem mindjárt egy 26 részes sorozattal a Sorcerer Hunters-el.

A Sorcerer Hunters az azonos című manga alapján készült és egészen 96-ig futott a sorozat a tv-ben és Koichi Masimo rendezte.

 

Már maga a cím is utal az anime történetére,adott egy csapat akik felesküdtek arra hogy megvédik az embereket a boszorkányoktól és varázslóktól,a vezetőjük pedig egy Carrot Glace nevű fickó.

 

Véleményem szerint a Xebec nem is kezdhetett volna ennél jobban. Minden adott benne ahhoz hogy egy jó kis sorozatot kapjunk bár meg kell hogy mondjam hogy nem láttam  a teljes sorozatot de igyekszem bepótolni.

 

A Stúdió OVA részeket is készített hozzá.

 

A Xebec a Sorcerer Hunters sikere után sem tétovázott és 2000-ben megkapta az adaptálási jogát egy újonnan készített ám annál sikeresebb hárem mangának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen ez volt a Love Hina amiről sztem nem kell mondanom semmit hisz akik rendszeresen olvassák a blogot azok tudják hogy nagyon szeretjük ezt a sorozatot. Hatalmas sikert aratott ám ezek után a Xebec valami más fajta sorozatot akart készíteni mivel az előzőek mind Ecchi illetve Love animék voltak.

Egy ideig nem kaptak erre megbízást ám imáik meghallgatásra leltek és 2001-ben a Shaman King című fantasy mangából készíthettek sorozatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 64 rész készült el belőle és szintén nagy sikert aratott a közönségnél.Habár állítólag beérte a mangát és ezért ennek is eltér a vége attól.

Ezek után sem állt meg a stúdió.2002-ben elkészítették a Land Defence Force Mao-chant és háááát.. akik látták a videómat róla azok tudják hogy egy elképzelhetetlenül röhejes szeméthalom az egész.Még ebben az évben kijöttek a Megamen NT Warrior sorozattal ami nálunk is futott az RTl-en. Szintén új műfaj volt ez a stúdiónak. Ugyan sikeres lett de a hypja ennek is csak rövid ideig tartott.

De nem adták fel és 2003-ban kijöttek a D.N . Angel shoujo manga adaptációjával.

Már maga a manga is fura hiszen habár shoujo-ként van elkönyvelve fiú  a főszereplője aki birtokában van egy ősi átoknak ami családjában öröklődik. Még pedig annak hogy képes egy sötét szárnyú angyallá név szerint Dark-á átváltozni ha meglátja szerelme fényképét.

 

 

És az utóbbi sorozatoktól eltekintve a D.N Angel nagy siker lett köszönhetően annak hogy hűen követi a mangát,a látvány irtó szép akárcsak a zenék de ott még az Opening is külön dicsérete érdemel mivel arra még az is kis szó hogy gyönyörű.

 

 

 

 

Ám ezek után megint csak a feledésbe kerültek az olyan sorozatoknak köszönhetően mint a DICE ami sztem nem kicsit szar és röhejes.

Ám 2006-ben ismét nagyot alkottak ugyanis kijöttek a Buso Renkin animével ami nem más mint Nobuhiro Watsuki mangájának adaptációja aki egy másik hatalmas a mangát a Ruoroni Kenshint is készítette. Habár sokan megvádolták azzal hogy az egészet a Fullmetal Alchemistről másolta ami részben igaz is hiszen itt is vannak alkimisták illetve homonculuszok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És hogy mit csinál a stúdió manapság? A Válasz egyszerű:NAGY BÜDÖS SEMMIT. És ez komoly mostanra annyira leamortizálódtak hogy 6 év alatt készítettek talán két jó sorozatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik ilyen sorozat a Pandora Hearts volt 2009-ben és itt szintén jó munkát végeztek egyedül a látvánnyal kapcsolatban olvastam olyan megjegyzéseket hogy nem egészen felel meg,nem igazán 2009-es.

És milyen a többi anime:

UNDORÍTÓ,FANSERVICEL ÉS CSÖCSPOÉNOKKAL TELI ECCHI-KOMÉDIÁNAK CSÚFOLT IDÉTLENKEDÉSEK.

Pl:

MM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladies versus Butlers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To Love Ru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És még sorolhatnám.

Őszintén szólva sajnálom a Xebec-et hogy lecsúszott a fanservice animék szintjére de hát ha talán nem egyből nagy sikerekkel kezdenek akkor talán nem égnek ki ilyen hamar. Pedig ígéretesnek indult.

Ajánlott Animék Tőlük:

-Sorcerer Hunters

-Love Hina

-D.N.Angel

-Buso Renkin

-Pandora Hearts

-Shaman King

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr414381382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.04.12. 00:02:44

szerintem az MM! még mindig király :D Csak ti nem komázzátok.
süti beállítások módosítása