Sziasztok!

Ismeritek a Pretty Cure sorozatokat? Nos ez hülye kérdés volt hiszen manapság az egyik legnépszerűbb sorozatoknak számítanak. A Széria immár a 9. évadánál tart (Bár valójában semmi új nincs benne csak a sztori lett gagyibb).

Mindegyik sorozathoz készült egy-egy film is ami egy külön történetét meséli el a szereplőknek. Igen ám de mi történik akkor ha a szereplők találkoznak egymással? A Toei megadta a választ erre!

Következzék tehát a Pretty Cure All Stars DX című film!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pretty Cure Dx egy animefilm amit a Toei Animation készített 2009-ben. A Film a Pretty Cure sorozat szereplőit hozza össze a Fresh szériáig bezárólag egy közös kalandra.

A Film a Fresh Széria szereplőivel indít. Love,Miki,Inori és Tart-ék éppen egy táncversenyre igyekeznek ám elkeverednek és nem tudják hogy mit csináljanak. Love ezért megszólít egy idegen láynt aki persze nem más mint Nozomi a Five széria főhősnője csak hát ugye nem ismerik egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ám ahogy egymásra néznek egy különös érzés fogja el őket,mintha már ismernék egymást.Nozomi útbaigazítást ad Love-nak majd elinal a Five széria többi tagjával Rinnel,Urarával,Karennel,Komachival és Kurumi-val.

Rögtön ezek után Love-ékat egy szörny támadja meg és habár sikerült elpusztítaniuk az a tudtukon kívül újraéled.

Mindeközben az Állatkák gyűlést tartanak mivel ők ismerik egymást. Épp a gyűlés közepén vannak mikor ugyanaz a szörny támadja meg őket.Sikerül ugyan elmenekülniük csak hát nem éppen a megfelelő emberekhez kerülnek.

Nozomiék eközben elérnek a Taco Caffe-hoz ami az első széria egyik főbb színhelye ám nemsokkal ezek után őket is megtámadja az a szörny.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikerül leverniük ugyan ám a szörny ez alkalommal sem pusztul el teljesen.

Mindeközben Nagisa,Honoka és Hikari az első széria szereplői is ugyanott tartózkodnak mikor őket is megtámadja a szörny de ők is leverik.

Saki és Mai a második széria szereplői is így járnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után jön a nagy felismerés hogy mindegyikőjüket ugyanazok a szörny támadta meg csak éppen azoknak a szörnyeknek a formájában akikkel ők már a szériák során harcoltak. Így nincs választásuk mint végleg elpusztítani őket. Csak hát nem egyszerű mivel az összes eddig elpusztított szörny feléledt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Végső harcot természetesen együtt vívják meg mivel összetalálkoznak és összefognak hogy leverjék a gonosztevőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy vonalakban ennyi a sztori ami igazából nem nagy eresztés,bármelyik Magical Girl filmbe elmehetne. De sok mindent kihoztak belőle és szerintem ez egy jó ötlet hogy az eddig szereplőket összehozták egy filmben ami igazából jól indult de a 3.-ik filmre teljesen ellaposodott az egész. De ne szaladjuk előre úgyis írni fogok mindegyikről.

A Látvány az kifogástalan. Ugyanolyan szép mint a sorozatok látványa ,az effektek és az átváltozások is ugyanazok maradtak de hát mégis csak Pretty Cure a téma. És jó hogy nem rugaszkodtak el hanem végig a témánál tudtak maradni. Amúgy maga a film valamikor a Fresh széria elején játszódik.

A Karakterek is maradtak a sorozatbeliek bár ezt jól kompenzálták azzal hogy amikor a főcsatára kerül a sor mindegyik széria szereplőkhöz bevágtak egy kis klippet a sorozatból. Na de az állatkák. Na azok se változtak sokat habár Tart itt egy kicsit komolyabb mint a szériában. Coco,Nuts és Syrup viszont még mindig HALÁLOSAN IDEGESÍTŐ HANGON VINNYOG. Ez már a sorozatban is elviselhetetlen volt hát még itt ha üvölteni kezdenek. Akkor jöjjön a főgenya. Neki igazából neve sincs meg azt se tudjuk meg hogy kicsoda vagy hogy honnan jött és neki is marha irritáló a hangja. A Kinézete meg háááát.. Képzeljétek el az Ezüst szörföst! Megvan? Nos neki egy ilyen nagyon béna utánzata akitől nemhogy félni hanem inkább röhögni kell.

Akkor pár szót a zenékről amik igazából nem annyira rosszak csak éppen a sorozatokból lett mindegyik áthozva. Az Opening és az ending viszont egész jók lettek. Kellemesek a dalok ,a klippek is jól sikerültek hozzájuk szóval egész jók.

Nos tulajdonképpen ennyit tudok elmondani a filmről. Egy jó ötlet ami itt és a 2.-ban működik de a 3.-ban már ellaposodik az egész. És nemsokára jön a 4.-ik amiben már az új széria összes szereplője benne lesz szóval lehet hogy az lesz a befejező része.

Ha szeretitek a Pretty Cure szériákat akkor bátran nézzétek meg ezt is. Kikapcsolódásnak tökéletes.

Pretty Cure All Stars DX 1.

-Idő: 2009

-Stúdió: Toei Animation

-Rendező: ????

-Műfaj: Magical Girl

-Opening: Mayumi Gojou: Kira Kira Kawaii: Precure Daishuugou

-Ending: Mayu Kudou: Precure,Kiseki Deluxe

-Hossz: 70 perc

Tetszett:

-Jó történetötlet

-Jókis történet

-Látvány,effektek

-Maradtak a szokásos karakerek

-Jók a Harcok

-A Végeharc elég ütős lett

-Zenék

Nem Tetszett:

-Coco,Nuts és Syrup még mindig idegesítőek

-A 3.ik filmre ellaposodik az egész ötlet

-A Főgonosz nagyon gatyi

-Néhol kicsit időhúzás szaga van

Értékelés:

Táblázat Alapján: 29/40-Jó

Százalékban: 89%

8/10

Hamarosan jövök a 2.ik illetve a 3.ik film kritikájával is, addig is SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr54322023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása