Sziasztok!

Szerintem előszóként nem kell semmit sem ideírnom hiszen a cím alapján már mindenki kitalálta:

Ma a Yu-Gi-Oh animét fogom bemutatni nektek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Yu-Gi-Oh Kazuki Takahashi 1998-2004-ig megjelent shounen mangájából készült ami a Weekly Shounen Jump magazinban jelent meg,a sorozat pedig 2000-től futott szintén 2004-ig és a Studio Gallop készítette és összesen 224 részes. A Stúdió amúgy olyan animéket készített még ezen kívül mint az Eyeshield 21,Rurouni Kenshin,illetve az összes többi yugi sorozat.

Az alapsztori elég összetett. Muuto Yugi egy eléggé zárkózott fiú,nincs sok barátja csak egy lány Anzu (Tea az angol verzióban) akit már gyerekkora ismer.

 

Viszont mint mindenki más ő is nagy rajongója a Duel Monsters nevű kártyajátéknak és mivel a nagypapája egy játékboltot vezet ezért minden lehetősége adott hogy gyakorolja a játékot.

Viszont van egy játék ami mindennél jobban foglalkoztatja,ez egy kirakós amit nagy nehézségek árán sikerül is összeraknia. Ám ekkor kiderül hogy a kirakóban egy ősi egyiptomi fáraó szelleme pihent és most hogy ismét összerakták a kirakóst feléledt. Yugi ezáltal kiválasztott lett és feladata hogy megmentse a világot az Árnyjátéknak nevezett erőtől. Ebben segítségére is van a fáraó aki minden alkalommal ha komoly párbajra kerül a sor megszállja a fiú testét.

Szüksége is van rá ugyanis Seto Kaiba a nagymenő játékos kihívja egy párbajra csak azért hogy megszerezze a negyedik Kékszemű Hósárkány kártyát ami eddig Yugi nagyapjánál volt.

 

Persze Yugi úgy leveri őt és a sárkányait mint a huzat ám ekkor Seto-nak elgurul a gyógyszere és minden lehetőséget megragad arra hogy legyőzze Yugi-t ami egy idő után már rohadt unalmas lesz.

Ám a gondok csak ezután kezdődnek.A Duel Monsters megalkotója Pegasus ugyanis értesülve Yugi kirakósáról egy párbajra hívja ki őt és le is győzi majd a saját Ezeréves Ikonjával elrabolja a nagyapja lelkét. Csak úgy nyerheti vissza hogyha benevez a Párbajversenyre és ott győzi le Pegasust-t ezért Anzu-val,Hiroto-val (Tristan) és Kazuya-val (Joey) elindulnak a versenyen.

 

 

Yugi nagy nehezen le is győzi Pegasust ám ekkor még nem ért véget a sorozat ugyanis mint kiderül egy Malik nevű egyiptomi pasas 3 különleges Istenkártyát keres hogy általuk átvesse a világ felett az uralmat. A Nővére azonban az egyiket Kaiba-nak a Másikat pedig Yugi-nak adta.

 

Időközben Kaiba is megszervezi a saját Párbajversenyét ami a 2.évad főmozgatórugója.

 

Persze még ezzel sincs vége hiszen  amikor Yuginak sikerül elnyernie mindhárom Istenlapot egy újabb ellenfél kerül a történetbe de erről az évadról nem érdemes beszélni hiszen semmi módon nem kapcsolódik az eredeti sztorihoz akárcsak az Uccsó évad ami olyan mintha egy több részes flachback sorozat lenne.

Dióhéjban ennyi a sztori. Szerintem elég ötletes,a Játék maga is jól ki van találva habár egyes szörnyek elég idétlenül néznek ki plusz néhány képesség is elég értelmetlen első hallásra.

Hát kezdjük a látvánnyal ami szerintem gyengus de nézhető akárcsak a Pokemon esetében is. Viszont valami mindig foglakoztatott az animéval kapcsoltaban:

HOGY A BÚBÁNATOS LÓCITROMBA TUDTAK ILYEN IDIÓTA HAJAKAT RAJZOLNI A KARAKTEREKNEK?

De most komolyan egyes hajakkal ölni is lehetne basszus. Yugi haja meg egyszerűen borzalmas. Na mindegy.

A Karakterek szokásos sztenderd karakterek,semmi különleges nincs bennünk. Illetve 3 karaktert emelnék ki. az egyikük Kaiba aki a valaha élt egyik legidegesítőbb és legirritálóbb fazon az animék történetében. Igazából maga az egész egyén már a megjelenésével felidegeli az embert és csak úgy árad belőle a "MINDENKI LE VAN SZ@VA AKI NEM ÉN VAGYOK" érzés.

A Másik az Malik aki viszont az egyik legnagyobb pozitívuma a sorozatnak. Ő a fő negatív karakter de ugyanakkor hasonló a jelleme mint Gaara-nak a Naruto-ból. És amikor az Ördögi énje van központban akkor milliószor gonoszabb mint Aizen és Orochimaru együttvéve.

A 3. személy az Mai aki a szigetes részeknél kerül a képbe.A Csaj maga a halál plusz ő a fő fanservice felelős személy a sorozatban. Idegesítő egy csaj azt meg kell hagyni ugyanakkor vannak jó pillanatai de ő akkorra Tsundere karakter hogy Sakura és Naru kisasszony elbújhat mögötte.

 

 

Ami viszont végképp tönkreteszi a sorozatot azok a fillerek. Itt olyan filler évadokat kapunk hogy az nem igaz. Van 2 virtuális utazás sorozat, az első istentelenül unalmas a második egy fokkal jobb de a vége tökreteszi az egészet.

Aztán van még egy Duelist kingdom évad amire csak azt tudom mondani hogy semmilyen. Vannak izgi részek de egy idő után elfelejti őket az ember. Az Utolsó évadról csak ennyit mondanék el: UNALMAS. Mintha egy több részes flashback sorozat lenne.

Akkor még pár szót a zenékről. Rohadt jók. Mind a sorozat zenéi mind az openingek és az endingek is nagyon jók lettek. Nekem a 2. és a 4.opening a kedvencem. A 4kids-es openinget felejtsétek el. Az eredeti zenéket tessék meghallgatni.

Persze itthon nem adták le az egész sorozatot hanem csak 48 részt plusz azok is csak az utolsó előtti részig tartanak. Más szóval még az első évadot se adták le teljesen. Amiket meg leadtak azokat a 4Kids halálra cenzúrázta ezáltal teljesen tönkretéve a sorozatot.

Nos elérkeztem a végére,énszerintem mindent elmondtam a sorozatról amit akartam. Bár ennek  a hype-ját se értem bár szerintem nem maga a sorozat rohadt népszerű hanem maguk a kártyák. Bevallom én is gyűjtöttem őket rendesen.

Na de erről ennyit.

[Mangekyo022 véleménye:

"Emlékszem, mekkora hype-ja volt itthon Magyarországon. Anno nagyon sokan vették a yugioh kártyákat és a chipsekben megjelent tazókat is... ja, bocsi, az egy "másik" animú. De ahhoz hasonlóan ez sem volt tartós hype itthon..."]

Yu-Gi-Oh Duel Monsters

-Idő: 2000-2004

-Rendező: Kunishima Sugishima

-Stúdió: Studio Gallop

-Műfaj: Shounen,Gyüjtögetős

-Hossz: 224 rész

Tetszett:

-Jó Történet

-Vannak benne szimpatikus karakterek

-A Játék jól ki van találva

-Malik

-Nagyon jó zenék

- Nagyon jó Openingek és Endingek

Nem Tetszett:

-A Látvány lehetne szebb is

- Hülye hajak

- Kaiba és Mai rohadt idegesítőek

-Logikai Baromságok

-Rohadt rossz fillerek

Értékelés:

Táblázat Szerint: 26/40-Jó

Százalék Szerint: 82%

8/10

Ennyi voltam mára,remélem tetszett az írásom, a legközelebbig SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr284072497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.02.06. 21:55:35

Amióta tudom, hogy mind háromszög, mind a szem illuminátus jelkép, másként tekintek erre az animére. :D

Zoo_Lee 2012.02.06. 23:45:39

Jó kritika, remélem azért érdekességképp még említést teszel az eredeti szériáról is, ami ez előtt jött ki, és bár szerintem borzasztó gagyi volt, az eredeti mangát dolgozta fel.

bbbarniii 2012.02.08. 09:24:30

Kisfiús bájjal rajongtam érte. Aztán levették a Retek Klubbról, és maradt az Inuyasha. :-)

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.02.08. 21:26:14

Magyar szinkronban amikor Yugi átváltozik "YUGIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓHH" xDDDDDD meg amikor idővarázslót lehívja: "IDŐŐŐŐVARÁZS TÁÁÁMADÁÁÁSSS" xDDDDD
Annyit röhögtünk vele haverommal, besz@rok, már csak emiatt volt érdemes megnélzni 48 részt:D amúgy aztán meguntuk:/
süti beállítások módosítása