Szegasztok!

Tudjátok, amit nagyon utálok videojátékok terén, az a CyberConnect2 marketing politikája, amely a két legvisszataszítóbb eladási fegyvereket jelöli: "adjunk el valami híres anime/manga/rajzfilm/könyv franchise nevével egy játékot oszt a sz*ros kritikusoknak muszáj lesz megadni rá a kamu 6-7-8-9-10/10 pontokat", és az "alig változtassunk valamit az előző játékokhoz képest is, az igénytelen, elnéző fan gyerek úgy is megveszi".

Mint tudjuk, a Naruto Ultimate Ninja Storm 2 óta eltelt 1 év, és kb 2 hónap múlva (vagyis alig 1 éves fejlesztési idővel) kiakarják adni az Ultimate Ninja Storm Generations-t, ami azért is vicces, mert a két játék között (2010 október és 2012 február) három másik Naruto-s játékot is kreáltak (ebből 2 silány lett, a harmadik meg olyan vérkönnyű még a legnehezebb fokon is, hogy egy Bayonetta fan is "elshearná" magát), ergo nem hiszem, hogy így komoly figyelmet tudtak volna adni neki (hiszen mind a három másik játékot félévenként adták ki).

Az eredmény meg... íme a trailer, majd róla az információk + az én véleményem: 

 

 Az információk:

1.Az "Awakening Mode"-ot átnevezték "Beast Mode"-ra.

2.70 játszható szereplő lett.

3.A sztori a Naruto legelejétől egészen a "Negyedik Nagy Nindzsa Háborúig" tart.

4.A CyberConnect2 a Pierrot-al együtt dolgozva készítettek pár "külön sztorit", illetve megváltoztattak itt pár dolgot a történetben.

5.Online is lehet játszani.

És akkor azt kérdezitek, hogy mégis mi baja van ennek a köcsög "nem igazs zsanimésnek"? Csak annyi, hogy:

1.Az "Awakening Mode" (bocsánat, most már "Beast Mode") ugyanaz, mint ami eddig volt, csak még hülyébb nevet kapott. Vagyis ez csak egy szánalmas trükk, hogy becsapják az embereket.

2.Szép számnak hangzik ez a 70 karakter, de ebbe beletartoznak a "Suppor" karakterek is, amik egyedül csak ilyen megidézhető karakterek, szóval szép nagy kamu ez a 70-es szám.

3.A CyberConnect2 azokkal akar "külön történetecskéket" készíteni, akik hazab*szták a Shittuuden-t is. És mivel a CyberConnect2 így is szépen megkurtította a történetet (pl kivágták azt a részt, amikor Tobi letagadja Sasuke-nak hogy ő keltett viszályt a klán meg a falu közt a rókával, illetve Hinata vallomása, az öreg Béka Bölcs jóslata Jiraiya-hoz stb...), és nem elég a Pierrot-nak, hogy az animét tönkre vágták, most már a játékokat is elakarják pusztítani?! Ebből látszik, hogy már rég nem Kishimoto írja a mangát, csak rajzolja... tényleg, ha már felhoztam "őseggedelmét", elmondanák nekem, hogy miért nem ő vele társult a CyberConnect2 e téren, hiszen "eredetileg" ő találta ki a Naruto-t... vagy nem?

4.Sok helyen írták, hogy nem lesz benne a Storm 2 "Alone In The Dark RPG" rögzített nézetes játékmenete (ami jó lett volna), de ne is álmodjunk róla, hogy a legelső Storm "open world" féle Konoha faluban rohangálós hely lesz. De akkor mi lesz? Kérem szépen, csak bunyó! Itt a link: link. Tudjátok, mit jelent ez: nem hogy nem hozzák vissza az első Storm minijátékait, de most már abszolút csak bunyóból fog állni a játék! Egy szimpla verekedős játékban (pl Dead Or Alive, Virtua Fighter stb...) még elfogadnám, de ez egy anime játék! Ide nem elég egy fajta valami, ide több kell! De miért lesz ennyire lebutítva a játék? Kérem szépen az Xbob360 miatt. Félreértés ne essen, nem magával a géppel van a baj, hanem a lemezkapacitással. Míg a Blue-Ray 50 giga, addig a DVD csak 7-8 giga, szóval...

5.A "Substitue Jutsu" korlátozása is csak a játék felét nyírja ki, hiszen az volt az igaz, valódi "szívató faktor"...

Tehát én marhára nem várom ezt a Naruto játékot (sem), főleg úgy, hogy a Mangaka helyett a "sz*rimátorokat" kérték fel a történet megírásában (akik még az eredeti mangát sem képesek követni)... De hogy akkor ez a játék mire lesz jó? Íme egy idézet egy videojáték portálról:

"Built for the fans by fans, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations looks to continue improving and providing the ultimate fan service."

Vagyis a fan service-t imádó fanatistáknak (lásd Ricsi-Sensei)... Ebből kiindulva jobb lett volna a "Naruto Shittuuden Ultimate Ninja (kuc, kuc) Storm Retardation".

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr13491100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.24. 17:20:49

A sorozatban negyedennyire nem pörgősek a csaták.
süti beállítások módosítása