Szegasztok!

Mint tudjuk, az otakuk nem csak, hogy nem lehet velük normálisan beszélgetni, fanatikusan védik kedvencüket (amik általában fanservice vagy hype anime), de sajnos egy nagy részük, főleg Magyarországon, meg vannak győződve arról, hogy ők tökéletesek, és annyira cool fejek, hogy még "saját beszólásokat" is készítenek, melyeket persze aztán minden 2-ik otaku fölhasznál. És Magyarországon sajnos sok otaku ilyen. Nyomatják magukból a nagyobbnál nagyobb ökör "beszólásokat", melyektől az ember a falra tud mászni.

Most bemutatom azt a 10 "beszólást" a magyar otakuktól, melyek gyönyörűen tükrözik, hogy Magyarországon sajnos rossz irányban halad az egész anime téma.

sdagads.bmp

 

X.Helyezett: "Ricsi-sensei: Tanítok neked egy lecckét:: Byakugan!"

Aha. És aki nem ismeri a Naruto-t, az honnan tudja, hogy mit jelent ez?

IX.Helyezett: "Magyar Otaku Közösség: És ha nem nagyon érdekel más, csak az animék-mangák világa? Ne hagyd, hogy rossz érzést keltsen Benned bárki, akár egy kívülálló, akár egy animés "vén róka", vagy egy animékbe belefásult cinikus troll, csak azért, mert Téged nem feltétlenül érdekel, nem kifejezetten vonz mindenféle nyugati dolog az (így is igen széles, színes, egyedi és sokrétű) japán/koreai (pop)kultúrán kívül!"

Úgy van, még egy jó pár emberke aki nem tudja, mit jelent az a szó, hogy "otaku". Ez kb olyan mintha nem tudná valaki, hogy mit jelent a "b*zdmeg". És igen, megint nyugat ellenes beszólás. Nem értem, miért kell fikázni a nyugati rajzfilmeket és dolgokat.

VIII.Helyezett: "Ricsi-sensei: Na figy naggyon szívesen magyaraznék nektek h miről is szól a Naruto de semmi kedvem hozzá. 17 vok amúgy írni úgy írok ahogy akarok!"

1.A Naruto-nak NINCS mondanivalója (ami meg lett volna azt is elk*rta a Kishi-ke).

2.Úgy írsz ahogyan akarsz, rendben, mi meg úgy röhögünk rajtad, ahogyan akarunk! Komolyan, ekkora egót életemben nem nagyon láttam. Csak árad belőle a "lesz*rok mindenkit" érzés.

VII.Helyezett: "Desu 1: Hát ne haragudj meg érte, de úgy általában mindenki akkor kezdett el agyilag retardálódni, mikor bejöttek az amcsi mesék. Nem értettem soha mi a jó a nyálcsorgatós, takonydobálós, hányásmutogatós rajzfilmekben. Ez a japán sémában kicsit máshogy van,"

Aha, persze a "tehén tőgy nagyságú mellek markolása" poénok (Eiken Club), a "hugyozós poénok" (Elfen Lied), a "fingós poénok" (Naruto) és a "hányós poénok" (Naruto) persze sokkal kulturáltabb és viccesebb, mi? És elmondanád nekem, hogy akkor miért nem cosplay-elt senki mondjuk Frédi és Béni-t, Boci és Pipi-t, Pindúr Pandúrokat vagy más akkori amerikai mesét? És miért van az, hogy animecon-okon minden második fiú csajnak van beöltözve?

VI.Helyezett: "Otaku: Már az taszít hogy az ilyenekben mint a Marvel mindig a jó győz, az animéknél ez is másképp megy."

Nem megy másképp, Dick Assman-kém, csak rohadt ritkán (pl Basilisk, Berserk, Shin Angyo Onshi). Ott is 99%-ban a jó nyer (valamilyen formában). Engem meg az taszít az animékben és mangákban (pontosabban a "neverending shonen-ekben"), hogy a főhős még akkor is a "női főszereplővel" vagy "hősnővel" jön össze, amikor az már nagyon erőltetett, nem passzolnak egymáshoz, csak mert a fanok megkövetelik a mangakától.

V.Helyezett: "Otaku: A Marvelt meg szándékosan kavartam ide, mert tipikusan az, amikor a főszereplőt szanaszét gyepálják, aztán mondanak neki valami csúnyát, amitől ő elkezdi aprítani a gonoszt."

Akkor gondolom a Naruto-ban, a Bleach-ben és a One Piece-ben csak véletlenül van az, hogy amikor pl a Naruto-ban Naruto vagy Sasuke haldoklik (már semmijüket nem tudván mozgatni), akkor egy valamire "érzelem dúsra" dologra gondolnak, és rögtön instant Level Up és aprítják a gonoszt. Ajánlom, hogy kezd el szépen olvasni az "Ultimate Spider-man"-t, és azután mondj ilyen nonszensz nem létező különbségeket.

IV.Helyezett: "Ricsi-sensei: ha el mer jönni a conr a megverjük!"

Ja persze, álmaidban, p*csafüstkém... És kik lennének ott veled? A volt SZDSZ tagjai?

III.Helyezett: "Kodaj Dániel: Az amerikai popkultúra ma végletesen lebutított és önismétlő. Gyönyörűen csiszoltak, de semmiről sem szólnak az amerikai tini-termékek. Gyakorlatilag a hétköznapokat lövi ki egy szent szférába, és akkor csodálja. Az anime ezzel szemben sok tekintetben progresszív. Szabadabban bánnak a műfajokkal, témákkal, művészibb a hozzáállásuk. Emellett valahogy a mese műfaját sokkal jobban űzik Japánban, nem pusztulnak bele a saját kliséikbe, mint az amerikaiak."

Ejha, szép kis "szent mise". Azért ennyire fényezni az animéket már neeee... Az animék is önismétlődőek (lásd a rengeteg K-On klónt meg Naruto fillert) és azok is elég erősen a klisék rabjai (pl Naruto), és már tényleg ott is alig van pár gyöngyszem.

II.Helyezett: "Mottosan: nem mer én leszarom mo-ot - Péter: Igen? Akkor van egy jó hírem, Magyarország is leszarja a magadfajtákat. - Mottosan: én leszarom hogy leszar egyszer legyen pénzem meg nőjjek fel lépek le csak sajna drága a repcsijegy! -Péter: Öhm… és abba belegondoltál már, hogy ha oda akarsz majd költözni a fehér bőröddel, az egyenes szemeddel és az európai akcentusoddal, akkor mennyire fognak majd szeretni? - Mottosan: szeretnifognak mer ők hiresek a vendégszeretetükről és tolelarencijájukról nem úgy van mint nálunk h ha más vagy akkor mindenki utál náluk a szex is szabadab"

Íme az identitás zavarban szenvedőek legszebb példája, akik az animék és mangák (plusz "fan magazinok") alapján képzelik el japánt, és előbb tanulnak meg 1-2 híresebb császár nevét, mint saját országának királyait (pl Szent István, Károly Róbert, Luxemburgi Zsigmond, Hunyadi Mátyás). Saját kultúrájukat nem ismerik, és sajnos nem is akarják. És már írtam, hogy a "vendégszeretet" és a "migráció" két külön dolog. Japán pont arról híres, hogy csak addig tűrik meg az idegeneket, amíg turisták. De ha valaki oda próbál beköltözni és lakni, már is ő a gonosz "gaijin" (sértő szó a japánoknál a külföldi emberekre nézve).

I.Helyezett: "Magyar Otaku Közösség: "Otaku" vagy? És akkor mi van? Miért lenne rossz? Szereted és tetszik, nem? Életed fontos része lett az anime, manga, japán/koreai zene-filmek-videojátékok, cosplay, és minden ide kötődő hobbi világa?"

Ismételten mondom: éljen az örök sötétség és tudatlanság! Már nincs is szükség náci és kommunista elnyomásokra, megy már azok nélkül is. Ismételten mondom, az otaku egy nagyon rossz szó és dolog (kb olyan, mintha az mondanák a szemedbe, hogy nincs életed), és aki erre még büszke is, hát csak sajnálni tudom.

A videojátékoknak meg a zenéknek semmi közük nincs sem az otakuk-hoz, sem az animékhez, sem a mangákhoz. Ugyanis a videojátékok amerikai találmány, és csak azért vannak ma már animékből készült videojátékok, mert a végek tudták, hogy sok pénz folyhat be.

Szóval igen, ilyen beszólásaik vannak az otakuknak. Remélem ti kerülni fogjátok az ilyen "cool beszólásokat". Én is inkább maradok a p*csafüstnél.

Szegasztok!

(xx18Rolandxx véleménye: Hát a 2. az kiverte nálam a biztosítékot.Jó én is szeretnék kimenni egyszer Japánba de nem örökre mert biztosan hiányoznának a családtagjaim és a barátaim hanem csak olyan 2-3 hétre hogy azért a legtöbb látnivalót láthassam. A 4.-ik meg már ott kérdéses hogy egyáltalán tudni fogja -e hogy ki az akit meg akar verni? Vagy meg ver mindenkit aki elmegy a conra? Hülye állatkert! 3.ik: Részben igaza van hiszen a mai amcsi zenekarok és filmek elég silányak(tisztelet a kivételnek) de mondjuk ott van sok régebbi zenekar,énekes akiknek a dalait ma is ismerik és szeretik őket és ma is teltházas koncerteket adnak. Plusz ott vannak az olyan filmek is mint az Ördögűző.A Keresztapa,Az Esőember meg a sok régi klasszikus plusz számomra egy Disney mese semmivel sem kevesebb mint egy Ghibli animefilm.Ugyanúgy szeretem például az Oroszlákirályt vagy a Fantáziát mint a Chihiro Szellemországban-t vagy a Ninja Scrollt.)

Szerző: Mangekyo22

20 komment

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr623289272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2011.10.09. 13:20:16

a 2. az csak szimplán egy hülye. valószínűleg az aki a kommunista utórengések áldozata, miszerint Magyarország bukás és itt csak a nyomor vár... Az iyenekkel nem lehet mit kezdenek. Ezeknek ki van mosva az agya és hiába mondasz bármit csak és kizárólag a saját kis idealizált szarságait fogja mondani. A többi meg...akit érdekel utána néz a japán szavaknak, akit meg nem érdekel az így is úgy is leszarja.

Squazee 2011.10.09. 13:30:20

Csak félve jegyezném meg, hogy az "otaku" szó jelentése eléggé instabil, az, hogy te azt gondolod, hogy ezt meg azt jelenti, az nem jelenti azt, hogy másnak nem jelenthet x-t y-t, s annak a másiknak nincs igaza.
A 3. helyezett hozzászólása sem éppen elvakult, legalábbis a kiragadott szöveg, bár abban egyetértek veled, hogy mindkét oldalnak megvannak a maguk agyonhasznált, elcsépelt klisséi. Én személy szerint azért szeretem az animéket jobban, mert a rajzolásuk szebb. ^^
"Mint tudjuk, az otakuk nem csak, hogy nem lehet velük normálisan beszélgetni, fanatikusan védik kedvencüket (amik általában fanservice vagy hype anime), de sajnos egy nagy részük, főleg Magyarországon, meg vannak győződve arról, hogy ők tökéletesek, és annyira cool fejek, hogy még "saját beszólásokat" is készítenek, melyeket persze aztán minden 2-ik otaku fölhasznál."
Ez szerintem tipikus tini betegség, csak régen nem anime volt a téma, hanem egy TV-s sorozat, színész vagy zenekar. XD De komolyan, aki kijárta a középiskolát, azok nagy része tutira találkozott öntelt, helyi vagány csajjal/csávóval, aki mindig megmondta a tutit.
Ö... mit akartam ezzel mondani? Azt, hogy ne húzd fel magad ezeken, gyökerek mindig vannak, voltak és lesznek, a legjobb, ha teljesen ignorálod őket. ^^

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.09. 14:50:18

Azért kemény, hogy mennyire nyíltan megnevezed a hülyeségek Mondóit, ha a saját nevük lenne, az már kellemetlenül érintené a személyiségi jogaikat. :)

II.: A magyar sem éppen xenofil nép (még egy közös vonás a finnekkel, juhé!), de a japók, vazz. Felállnak melletted a vonaton (mondjuk hasznos lehet, elvégre azok mindig tömöttek, így te megúszhatod a heringséget :D), meg vannak győződve, hogy az Aids-et csak tőlük kaphatod el, stb. Két esetben fogadnak el:
1. Ha turista vagy, mint fentebb is szerepel. (hozod a pénzt)
2. Ha világszinten elismert egyén vagy. (hozod a pénzt)
Valószínűleg benne van a pakliban, ha ismered a nyelvüket és a szokásrendszerüket, akkor megszoknak és elfogadnak, csak ne akarj feltűnősködni (az eféle animeharcosok minden bizonnyal az animével azonosítják a japán kultúrát, ami kb. a pörkölttel azonosítani a magyart).

Feleslegesen húzod fel magad tizenévesek okosságain, az ő világképük még egyszerűen biológiánál és életútnál fogva beszűkültebb, sarkítottabb, keresik az identitásukat, értékrendjüket. Ha már huszonévesen nyilatkozza valaki ezeket, az gáz.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.09. 14:52:14

^tőlünk, nem tőlük

A IV. pontot nem értem, hogyan kerül ide az SZDSZ? Nem tudok róla, hogy Mécs Imre a II. kerületben az animékkel kampányolna. :)

Mangekyo22 2011.10.09. 16:25:25

@Member: Igaziból csak példát akartam mondani valakikkel, akik magasról szarnak egy 17 éves "úgy írok ahogyan akarok" gyerekre. ;)

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.10.09. 17:00:25

Mostanság én is belefüggtem az animékbe mert színleltem, hogy beteg vagyok, és nem kellett suliba mennem:D Majdnem kivégeztem vagy 4 sorozatot 4 nap alatt :D
De benne vagyok a valóságban is, benne kell, hogy legyek minél több dologba mert Cső-otakuként nem lesz barátnőm soha.
Mondjuk én nem szoktam ilyeneket trollkodni, nem is vagyok otaku de nem állok messze tőle!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.09. 17:19:52

@Mangekyo22: Ha jól értem, elhatárolódnak a véleményedtől a korodra hivatkozva?

@viktor900: Majd megtanulod, hogy a munkavilágában azt kell színlelned, hogy kutya bajod. :3

Az animés humorról is írtál, nekem az az első kérdésem, hogy van ilyen? Jó, volt 1-2 humorosabb darab, de őrültritka, hogy sikerüljön túllépniük a "höhö, csöcs!" szinten. Vagy sokszor inkább agyzsibbasztanak, mint nevettetnek.

Mangekyo22 2011.10.09. 17:44:18

@Member: Sajnos nem fejeztem jól ki magam. Úgy értettem, az ilyen "ricsi-sensei"-ekre.

Van vicces anime, ami inkább az intelligens humorra épít (bár ott is befigyel 1-2 ilyen, de hugyozós poén nincs benne). Ilyen pl a Kenichi, amiből nem rég csináltam videót.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.09. 20:22:06

Ti is irtóztok attól, ha valaki a nevébe illeszti a -sensei; -sama szavakat?

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.10.09. 20:41:30

@Member: Jah tudom, szal kiélvezem ameddig tápolnak a szülők :D

Jah van egy tipikus animés humor sztem is, én sokon szoktam nevetni, de olyan röhögőgörcsöt is ritkán kapok mint most az MM!-be amikor a perverzenergia átváltoztatta csillagharcossá xD

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.10.09. 23:20:03

Jaj éjszaka nem szabadna ilyen hülyeségeket olvasnom. :D

2011.10.10. 15:18:57

Nagyon vicces és érdekfeszítő cikk.
A VII.-hez volna azonban egy megjegyzésem: Frédit és Bénit cosplayelték (így kell ezt írni?) mikor Magyarországon többet vetítették. Ezt azonban nem con-nak,hanem iskolai farsangnak nevezték. Rosszul emlékszek, vagy már ennyire öreg lennék?

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.10.10. 17:56:10

@Piere de La Croix: elég idős lehetsz, nálunk a farsangokon Supermanek, Pókemberek és ehhez hasonlók voltak. Aki igazán tökös volt, az Batmannek öltözött :D

Tamfarkas (Fuck you Platonic Heart!) 2011.11.02. 15:14:37

Na ez gáz...
Minden Otaku bekaphatja! Ha nem tetszik valami, akkor nekem pofázzanak.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.25. 19:56:23

IX.Helyezett: "Magyar Otaku Közösség: És ha nem nagyon érdekel más, csak az animék-mangák világa? Ne hagyd, hogy rossz érzést keltsen Benned bárki, akár egy kívülálló, akár egy animés "vén róka", vagy egy animékbe belefásult cinikus troll, csak azért, mert Téged nem feltétlenül érdekel, nem kifejezetten vonz mindenféle nyugati dolog az (így is igen széles, színes, egyedi és sokrétű) japán/koreai (pop)kultúrán kívül!"

A begyepesedett szűklátókörűség sosem dicsőítendő vagy olyasmi, amire az embernek büszkének kéne lennie. Pont olyan korlátolt valaki, ha csak a japán kultúrába van beleszerelmesedve és minden másra szarik, mintha mondjuk csak az amerikai popkultúra foglalkoztatná. Semmi kivetnivaló nincs abban, ha az ember elmerül a hobbijában, de ennek nem kell a nyitottság rovására történnie, mert szerintem az nagyobb érték.

Bármennyire meglepően is hangzik, egyetlen kultúra sem "értékesebb", mint egy másik, legfeljebb te a hozzá tartozó értékeket (vagy azoknak egy szelektált csoportját) jobban preferálod.

-egy animékbe belefásult cinikus vén troll

VIII.Helyezett: "Ricsi-sensei:(...) 17 vok amúgy írni úgy írok ahogy akarok!"

Az igénytelenség ellenben nem érték. Kortól függetlenül.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.02.19. 02:54:59

Már csak azt szeretném tudni, hogy hol találkozhat az ember ilyen fajta állatokkal? 2 lehetőséget tudok elképzelni, a fenti illetők még nem töltötték be a 12-t vagy koruk ellenére sem tudtak összerakni magukban egy legalább félkész nem rózsaszín füstös világképet.
Annó 14 évesen talán kezdtem el nézni animéket, talán akkor 1 évig gondoltam, hogy mennyivel jobbak az animék (meg milyen misztikus ország ez a Japán és milyen tökéletes) aztán rájöttem, hogy szerencsém volt a jobbik fajtával, mert az animéből is van annyi trash mint csillag az égen.

xxroland23 2013.04.22. 23:17:15

@mykola:

Sajnos ilyen állatok mindig is voltak,vannak és lesznek.

Én mindig is kedveltem az Ázsia-i kultúrát, van benne valami misztikus és titokzatos ami a mai napig tud érdekelni. Mondjuk ha van valami film Kínáról vagy Japán-ról a tv-ben azt megnézem.Plusz az egyik kedvenc filmem a Tigris és Sárkány. Szeretnék is kimenni egyszer Japán-ba de kiköltözni biztos nem akarnék.

Minden országnak meg van a szép és a sötét oldala is egyben,ezalól Japán se kivétel csak a legtöbben ezt nem tudják.Olyan hogy tökéletes ország nem létezik. A Tökéletes ország az olyan hogy nincsenek gondok és mindenki békében él a másikkal. Ilyen pedig soha nem lesz.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.08.31. 16:43:08

hmm hatalmasat nevettem az ilyen megjegyzéseken, egyébként a 2. helyezett beszólása, tényleg elég gáz volt. Talán ez jellemzi legjobban a wapanese jelenséget. Egyszer már jártam kon közelben, meg is néztem hogy a nyitásra kik várnak, így a barátaimmal úgy döntöttünk hogy sarkon fordulunk, könnyesre nevettük magunkat már így is , és elég rosszallóan néztek ránk, természetesen senki sem mert szólni nekünk, picit tényleg udvariatlanok voltunk, de amikor egy meglett felnőtt fiú, lánynak öltözik az mégis kiveri a biztosítékot. Főleg úgy, hogy maga a cucc is nevetséges volt rajta :) Azért egyszer talán mégis benézek egy ilyen rendezvényre, kíváncsi vagyok milyen termékeket mérnek arany árban, amiért akár elmehetne és kipróbálhatna más szórakozási lehetőséget is a látogató. Mééég mielőtt megvádolna valami hogy kocsma meg buli hehehe ,nem nem arra gondoltam. Van étterem, színház mozi, persze ez kor függő, de gyerekként a csodákpalotájában is jól szórakoztam,állatkert meg egyéb más esmények :) vagy a barátaiddal hmm nyaralni mész ?:P vagy csak szimplán csajozni :D

Hunterbey 2018.09.25. 21:27:02

Én is leírom a "kedvencemet", amitől az arcomat kaparom. "Az anime nem mese, hanem japán animációs sorozat, az amcsi rajzfilmek a mesék", vagyis a kategória, mikor a rajzfilmet se akarja elfogadni, mint TÉNYT. Aztán olyanokkal érvelnek, hogy "a mesék(amcsi rajzfilmekre gondol csak) gyerekesek és ronda rajzúak, az animék meg érett "kontentje" van és kidolgozott a rajzolása(hűha, a Lucky Star mintha olyan érett meg szép lenne, mint egy döglött hal, de lehet hogy még annyira sem)".
süti beállítások módosítása