Sziasztok!

Eredetelig manga kritikával jöttem volna ma de találtam egy annál sokkal érdekesebb alanyt,ráadásul ezt már régóta tervezem bemutatni nektek. A tervezett manga kritikával majd legközelebb jövök.

Ma tehát a Yu-Gi-Oh A Film lesz terítéken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint tudjátok a Yugioh egy elég érdekes háttérsztorival rendelkező kártyagyűjtögetős animesorozat amelynek idén készült el a legújabb évada bár nem tom minek. Illetve mivel idén lett 10 éves a sorozat ezért készült még egy film amely összehozza a 3 sorozat eddigi szereplőit,de nem igazán ájultam el tőle ahogyan ettől sem.

A Történet végtelenül egyszerű,Kaiba miután 100.-ik alkalommal sem győzte le Yugi-t illetve az istenkártyákat újabb adag elszántsággal keresi a megoldást Yugi legyőzésére.

 

Ezért hát elmegy Pegazushoz mivel a nagyon hülye fejével azt hiszi hogy neki van olyan lapja amivel le leh győzni az istenkártyákat.Ki is hívja őt párbajra és miután legyőzte 2 kártyát is kap. Az egyik egy sárkány ami még a Kékszeműnél is erősebb illetve egy csapdalapot a fénypiramist. Csakhogy azt nem tudja hogy a piramis lap nem pegazusé volt.

Kaiba természetesen 101.-ik alkalommal is kihívja Yugi-t és miután kijátszotta a két új lapot már majdnem legyőzi őt ám ekkor egy rettentően gonosz hang megszólítja hogy adja át neki terepet. Ám Kaiba tökéletes győzelmet akar ezért nemet mond és ekkor végre megjelenik az a személy aki a háttérből irányította a szálakat.

 

Igen ő lenne az,egy ősi egyiptomi isten Anubis akinek szintén Yugi kirakósára fáj a foga és miért: világuralomért (hogy nem találnak ezek jobb célt maguknak). Ennek érdekében miután Kaiba-t félreállította megidéz 2 nagyon eredeti szörnyet amiket aztán összeolvasztva akarja legyőzni Yugit.

 

A Történet egy másik szálon is fut mivel Anubis bezárja az eredeti Yugi-t és barátait az ezeréves ikonba és onnan próbálnak meg valahogy kijutni.

Lényegében ennyi a sztori,semmi eredetiség vagy új ötlet a sorozathoz képest. Ha kicsit rövidebb lenne akkor egy szimpla OVA résznek is elmehetne.

A Látvány és a grafika semmit sem változott a szériához képest,viszont kapunk új kártyákat amik a sorozatban nem voltak benne csak a PC Játékban. Anubis megrajzolása viszont tetszett. Nem mondanám hogy elaléltam tőle de nem rossz.Viszont a 2 nagyon eredeti szörny összeolvasztott verziója hihetetlenül nevetséges lett. még így külön jobban néznek ki mint egyben.

A Karakterek se változtak sokat. Yuginak illetve a barátainak meghagyták a sorozatbeli szerepeiket,Kaibat viszont kiemelném. Elmondanám hogy én Kaiba-t az animevilág egyik LEGROSSZABB,LEGSZÁNALMASABB ÉS LEGIDEGESÍTŐBB karakterének tartok Uchiha Sasuke után.Ráadásul szörnyű a szinkronja. Anubis szokásos világelfoglaló sablon főgonosz szóval ennyit a karakterekről.

A Zenék úgy viszonylag elfogadhatóak de nem többek a sorozatban elhangzottaknál. A Sorozatnak az Openingjei sokkal jobbak.

Viszont itt is behozták azt az egy dolgot amit mindennél jobban rühellek az ilyen sorozatokban. Méghozzá azt hogy párbajra fordítanak kb 15 percet a többibe meg vagy fenyegetőznek vagy a levegőbe beszélnek vagy pedig mocskosul irritálóan röhögnek. Ezt annyira tudom utálni mint vegetáriánus a disznóvágást és itt takra eljátsszák ugyanezt és ettől olyan dögunalom lesz az egész hogy valami hihetetlen.

Végezetül annyit hogy aki szereti a sorozatot annak akkora csalódás lesz ez mint Membernek a Rozen Maiden.

[Mangekyo022 véleménye:

 "A legnagyobb baj, hogy minden kiszámítható, mivel már az elején lelőnek mindent:

  ki a főgonosz, hogy került Pegazus-hoz a "másik lap" stb már a film első öt percében,

  mielőtt még bármi is történne. Megérdemelt értékelés..."]

Yu-Gi-Oh A Film

-Idő:2004

-Rendezte: Hatsuki Teji

-Stúdió:?

-Műfaj:Fantasy.Shounen,Gyüjtögetős

-Hossz: 70 perc

Tetszett:

-Látávny

-Yugi Karaktere

-Zenék

-Új Lapok

Nem Tetszett:

-Sablonos történet

-Kaiba még idegesítőbb mint a sorozatban

-Anubis szokásos világelfoglaló sablonkarakter

-A 2 Nagyon eredeti szörny összeolvasztott kiadása

-Nagyon gyenge mellékszál

-Hatalmas csalódás annak aki szereti a sorozatot

Értékelés:

Táblázat szerint: 18/40-Rossz

Százalék szerint: 38%

3/10

Ha nekem nem hiszek akkor nézzetek fel néhány fórumra és olvassátok el hogy mike tirnak róla. Ráadásul a mozikban is elhasalt a film IMDB-N 4.9-RN ÁLL HA JÓL EMLÉKSZEM . Legközelebb már ez említett mangával jövök addig is SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr63112522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.07.30. 20:12:15

AniDB-n azért egy 6.21/10-et is adtak neki, szerintem jobb viszonyítási alap, mint egy filmes portál. Bár AA-nál még mindig jobb, ott minden legalább 8/10. :D

Azt mondod, az új lapok nagyon dragon ball-osra sikerültek?

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.07.30. 23:41:12

AA-n kedvesek az emberek a szavazásnál csak a Member fajták húzzák le xD
Meg am csak az olvasók kedvéért nézed meg a szar animefilmeket? :D Vagy bízol benne hátha nem az... :)

bbbarniii 2011.08.03. 10:43:39

AZ IMDb-n minden idők ötödik legrosszabb egész estés rajzfilmjének tartják, bár szerintem ennyire nem kéne fogakat csikorgatni rajta.

@Member: Az AA értékelései egy-két kivétellel mind szennyek, még a legelvetemültebb idegbeteg állatok fércműveit is tökéletesnek tartják. A film meg... hát, szarnak nem szar, csak olyan abszolút semmilyen. A Kaiba-s betétdal viszont öt csillagos. :-)
süti beállítások módosítása