Az X-Men 3 hiába zárta le ideiglenesen az X-Men franchise-t, a FOX-nak több kellett. Így az X-Men 3 után, 2007-ben bejelentették, hogy készítenek egy Farkasról (azaz Rozsomákról), Magneto-ról, és egy Deadpool-ról szóló előzmény-mozit. A Farkas mozi 2008. decemberében sínen volt, és 2009. májusában be is mutatták világszerte minden moziban. Anyagilag siker, kritikailag bukás. Utóbbin nem csodálkozom...












































Az X-Men kezdetek: Farkas fő szála 1979-ben játszódik, jóval az első X-Men mozi előtt. A történet Farkas múltját mutatja be: hogyan harcolt a háborúkban, hogyan lett tagja egy terrorista mutáns-csoportnak, hogyan lett szerelmes, és, hogyan lett az, aki, Farkas. A film két részre osztható: az első fele főleg a két testvér, Farkas és Kardfog viharos viszonyáról szól, míg a második Farkas magánakciójáról, a mutáns-szigeten való harcáról szól. Mindkettő esetében meglehetősen halvány forgatókönyvet kapunk: a párbeszédek sokszor értelmetlenek, a történet minden létező klisé-elemet alkalmaz, ráadásul a forgatókönyv inkább a harcokat szegezi a középpontba, mintsem egy komplex, összetett, fordulatokkal telepakolt X-Men mozit (ami az első két film volt). A képregényhez ugyan hű, de mint saját film, egy mérhetetlenül hanyagul összetákolt valami.















A mellékszereplők a nagyobb képregény-fanatikusoknak ismerősek lehetnek, de akiknek nem, egy-két szót ejtek róluk.

Kardfog
Logan bátyja. Halálos gyilkos, akinek szánt szándéka az öldöklés, ráadásuk nagyon élvezi. William Stryker őrnagynak dolgozik, aki - ahogy azt az X-Men második részéből is tudhatjuk - Farkas adamantium karmainak teremtője.

Deadpool
Profi bérgyilkos, akinek be nem áll a szája, csak, ha alszik. Remekül ért a fegyverekhez, mesterien forgatja a kardot, ráadásul a Föld szinte minden nyelvén beszél.

Wraith
Teleportáló mutáns, szakasztott olyan, mint a második X-Men moziban árnyék. Szinte úriemberül viselkedik még akkor is, ha valakinek épp pofonokat osztogat.

Gambit
Kiválóan ért a pókerhez, emellett roppant erős, és van egy botja, amivel bármilyen anyagot (kivéve persze a Logan karmait alkotó elpusztíthatatlan adamantiumot) szét tud robbantani.

Kayla Silverfrost
Manipuláló képességgel rendelkező mutánsnő. Ő csábította el Farkast is, ráadásul alaposan át is verte, ám mégis van egy olyan érzése, hogy mindvégig szerette őt...

Emma Frost
A bőrét gyémánttá változtató Emma Frost a fentebb említett Kayla Silverfrost húga. Szinten minden létező fegyver golyóit vissza tudja verni támadóira.














Kezdjük a pozitívumokkal: a film első 15 perce tökéletes. Habár agyon effektelt, stáblistával teletömött jelenetről beszélünk, messze ez a legszínvonalasabb része a filmnek. A negatívumokból pedig sajnos annyi van, mint a tenger. Először is: a színészi alakítás egy külön fogalom ebben a filmben. Hugh Jackman-en kívül ebben a filmben senki nem tudja hozni a várt szintet, a dialógusok szarok, a párbeszédek értelmetlen hablatyolások, ráadásul Danny Huston, aki elvileg a főgonosza lenne a filmnek, leírhatatlanul pocsék.








 


A zenékre nem lehet panasz, az esetek 90%-ban passzolnak a jelenethez. De a CGI... a CGI iszonyat! Az első 15 percet leszámítva olyan ocsmány a számítógépes animáció ebben a filmben, mintha egy Atari-s kvarcjáték grafikáját animálták volna újra. Nem vicc. EZ halál komoly. Farkas animált karmai az esetek többségében irdatlanul rondák, ahogy Wraith teleportálásai is, a repülős jelenetnél meg mintha egy PS2-es játék bejátszását bámulnánk... borzalom...





















Összegezve: borzadály. Az X-Men trilógia megcsúfítása. Borzasztó színészi alakítás, ocsmány vizuális effektusok, rémes forgatókönyv, és pofátlanul nagy marketing. Azt hittem, minden remény odaveszett, hogy nem lesz több jó X-Men film...
Szerencsére tévedtem. Holnap az "elsőkkel" folytatjuk...

IMDb: 6,7/10
Metascore: 0%
Rottentomatoes: 37%

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr423052750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Death/Mortis 2011.07.09. 15:05:37

Mennyire szeretem látni ,ha alázzák ezt a filmnek csúfolt mocskot...Bearanyoztad a napom! Köszi szépen. :D

bbbarniii 2011.07.09. 18:05:43

@Death/Mortis: ...Ha ez valakinek öröm... :-)

silly3200[Spyrofan] 2011.07.10. 12:48:32

LOL Metascore:0%
Alig várom a Macskanőt! :D Tudom mennyi pontot fog kapni.

bbbarniii 2011.07.10. 17:56:18

@silly3200[Spyrofan]: Helyesen teszed, ha várod a macskanőt, mert három órányi tömény mondanivalót fogok írni róla...
süti beállítások módosítása