Sziasztok!

Ha shounen animékról  van szó akkor a legtöbb embernek vagy a Naruto vagy a Bleach ugrik be legelőször, holott a Kinnikuman-on kívül van még egy shounen anime amelyről érdemes beszélni ez pedig nem más mint a Yuu Yuu Hakusho!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Yuu Yuu Hakusho Yoshihiro Togashi ötlete alapján készült és összesen 112 epizód készült belőle bár az animét 2 részre lehet szétosztani. De ebbe még ne megyek be inkább lássuk a sztorit!

Az anime főszereplője egy Yusuke Urameshi nevű 14 éves fiú aki ideje legnagyobb részét verekedéssel és iskolakerüléssel tölti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Történetünk kezdetén is éppen lóg a suliból mikor is megment egy kisfiút egy száguldó autó elől csakhogy  Yusuke ebbe belehal. Ekkor látogatja meg egy Botan nevű lány aki magát a szellemvilág révészének hívja és Yusukéért jött azonban kiderül hogy teljesen feleslegesen halt meg igy nem léphet a szellemvilágba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy helyrehozzák a hibát Botan Yusukét a szellemvilág főnökének fiához Koenmához viszi aki próbatétel elé állítja őt: Ad neki egy tojást hogy költse ki és ha angyali lény kel ki belőle akkor feltámadhat ha viszont ördög kel ki belőle akkor örökre a Földön fog bolyongani. Természetesen feltámad hiszen ha nem sikerülne akkor nem lenne folytatása sztorinak! Na akkor lássuk is az 1.felét!

Yusukét Koenma kinevezi a Szellemvilág detektívjének hogy segítsen megoldani a rejtélyes ügyeket.Ezek a részek annyira nem fontosak viszont Yusuke itt találkozik majdani 2 csapattársával is Kuramával Hiei-el. Ezek után Yusuke,Kurama Hiei és Yusuke egyik vetélytársa/barátja Guwabara meghívást kapnak egy harcművészeti tornára a SÖTÉT HARCMŰVÉSZETEK VIADALÁRA. Nemet nem mondhatnak mivel akkor azonnal meghalnak ezért Yusuke felkeres egy Genkai nevezetű harcmester aki alapos kiképzésben részesíti majd maga is csatlakozik a csapathoz persze álruhában és fiatalabban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Torna eszméletlenül kemény és az ellenfeleik sem piskóták. Akik a legjobban fújnak rájuk azok a Toguro testvérek akik alkatuk ellenére iszonyaterősek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Harc meg csak egyre csak bonyolódik és senki sem az akinek látszik. Ez az anime első fele jöjjön a 2.fele.

Miután a srácok befejezték a tornát és hazatértek Koenma újabb feladattal bízza meg Yusukét! Egy különös videokazetta ugyanis kézről kézre jár a városban és nem más van rajta mint a mint az emberiség összes bűnének a felvétele szóval a Holocaust meg Hiroshima meg a többi. Ez adja az alapszálat hiszen kiderül hogy Yusuke elődje egy Sen Shui nevű szellemdetektív is látta a filmet aki erre olyan depis lett hogy megfogadta ,elpusztítja az emberiséget. Ezt pedig úgy kívánja kivitelezni hogy átjárót nyit a szellemek világából az emberek világába és azok majd teszik a dolgukat.

Yusukéékra vár a feladat hogy megállítsák emelet azonban sok minden kiderül Yusuke múltjából is.

Ez tehát a Yuu Yuu Hakusho és mint láthatjátok ontja magából a kliséhalmokat ennek ellenére rohadt mód szórakoztató az anime.

Ami egyből feltűnik az embernek hogy egy 90-es évekbeli animéhez képest is szép látvánnyal rendelkezik illetve a harcok is elég jól megvannak csinálva. Ez leginkább a Toguro elleni harcokra értendő amelyek annyira jól megvannak rajzolva hogy nem győzünk csodálkozni.

Akkor most pár szót a szereplőkről. Igazából olyan nagy újdonságokat nem kapunk szokásos shounen szereplők de viszont itt rohadt sok a fölösleges mellékszereplő kezdve Yusuke barátnőjével Keikoval aki nem csinál semmit az animében a sikoltozáson kívül. De amugy a többiekkel nincs semmi gond.

A Zenék is nagyon jók benne bár nekem inkább a 3.és 4. ending tetszett a legjobban! Egy Opening zene van de kétféle változatban.

De akkor most említenék pár negativumot is. Az első hogy ebbe is rohadt sok filler rész van de ezek legalább nem annyira rosszak mint a Naruto 900-ik filler része.Mintmár irtam tele van felesleges nagyon gyakran idegesítő mellékszereplőkkel. Itt említeném meg az Iskola 2 rosszmájú tanárát is akik mindenáron ki akarják rugdalni Yusukét és Guwabarát a sulíból. Igazából a mellékszereplők az anime mélypontja is.

Viszont ezzel be is fejeztem az anime bemutatását szerintem bátran vágjtatok neki .

[Mangekyo022 véleménye:

 "Yu Yu Hakusho... az egyik legjobb anime, amit láttam. Nem próbált több lenni, mint más

  shonen anime, de nem is próbált meg úgy tenni, mintha több lenne. Nem is értem, miért

  nem készül belőle ma Dragon Ball-hoz meg Naruto-hoz hasonló game-k - mert szerintem

  lenne rá kereslet...."]

Yuu Yuu Hakusho-A Szellemfiu

-Idő:1992-1995

-Rendzete:Noriyuki Abe

-Stúdió:Studio Pierrot

-Műfaj:Shounen,Kaland

-Hossz:112 rész

Tetszett:

-Szépen kivitelezett látvány és rajzolás

-A Főkarakterek

-Zenék

-Nagyon jó harcok

-Szinkron

-A Toguró tetvérek az animevilág egyik legjobb gonoszai

-2 félre osztott történet

Nem tetszett:

-Nem túl eredeti sztori

-Nagyon sok és irritáló mellékszereplő

-Keiko

-Fillerrészek

Értékelés:

Táblázat Szerint: 34/40-Király

Százalék Szerint: 93%

9/10

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr982666552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamfarkasthegreatelord 2011.02.17. 14:10:53

Ma néztem meg az első részeket a suliban. Tényleg jó!

blue_hypnosis 2011.02.17. 21:12:03

ez tényleg nagyon jó *-*
a kedvencek között ott van :3

Uniqua 2016.03.20. 17:20:53

anizkeep.free.fr/yuyu-hakusho-filler-list.html

Tessék, a Yu Yu Hakushonak mindössze egy filler része van.

Khalifa Bęnjamin Xyoll 2018.01.16. 07:39:49

Sziasztok a yu yu. Hakusoh.t èrdemes lene. Folytatni . elèg. Jo. Lett. .. De. Mehetne. Továb.. Is.
süti beállítások módosítása