Top 10 Manga (Mangekyo022)

2010.11.04. 21:03

Szegasztok!

Ma a top 10 kedvenc manga sorozatomat fogom bemutatni nektek, melyeket unhatatlanul olvasok el minden egyes alkalommal, és még a mai napig sem unom.

X.Helyezett: Midori Days

 

Top 10-em legalján tanyázik minden idők egyik leggroteszkebb mangája, a Midori Days, melyet főleg a humora és a főhősnő aranyos és vicces személyisége emel ki (mivel ma már csak elk*rt "Tsundere-girl"-öket erőltetnek a mangakák). Egy elolvasást mindenképpen érdemes - van anime is belőle, de az jóóóóó pár dolgot kihagyott a mangához képest (pl szereplőket meg eseményeket).

Link a kritikájához

IX.Helyezett: School Rumble

 

A valaha legviccesebb, legelmebetegebb romantikus manga, amit valaha olvastam. Egyik barátomnak ajánlottam az anime verzióját, és a mai napig a kedvence lett.

Ez a manga nem csak a beteg humor és a paródiák miatt nagyszerű, hanem azért is, mert minden fejezet mindössze 8-9 oldal! Nem írtam el, 8-9 oldal egy fejezet, mégis több dolog történik benne, mint egy shonen mangában. Csak ajánlani tudom ezt a mangát is!

Link a kritikájához

VIII.Helyezett: Death Note

 

A manga, mely egy zseniális történetet mutat be. Egy jó lelkű ember hatalomhoz férése... ennek az embernek az igazságáért folyó harca... majd eme nagylelkűség eltorzulása... a hatalomtól való megrontás... és a végén egy tragikus vég. Kötelező darab.

Link a kritikájához

VII.Helyezett: Love Hina

 

A hárem műfaj megteremtője és a mai napig sokak szerint a legjobb hárem mű. Romantikus lelkeknek kötelező darab.

Link a kritikájához

VI.Helyezett: Y+M The Ninja Scroll

 

Egy valódi ninja manga! Egy manga, ami megmutatja a ninják igazi életét, shinobi-ét és kunoichi-ét egyaránt, nem úgy, mint a "dragon-ball-immitáló-hülyegyerekek-ninjásat-játszanak" ninja mangának eladott Dragon Ball klón.

Még nem készítettem belőle kritikát, de egy biztos: az egész történet egy bosszú hadjáratról szól. És hogy itt végre Mr.Revenge is tudna hozzá hasonló feleséget találni...

V.Helyezett: Vampire Hunter D

 

Vámpírok. A vámpíros filmek, magazinok és mangák mindig is kedveltek voltak a közönség körében, és ha a mangák közt kellene vámpíros műveket mondani, akkor az egyik a Hellsing, a másik pedig a Vampire Hunter D. Erről sem írtam még,de tervezem. Érdemes lesz kivárni...

IV.Helyezett: Ai Kora (Love & College)

 

Hiába a Love Hina a legismertebb és legközkedveltebb hárem manga a Földön, nekem hárem manga terén az Ai Kora tarol. Szinte kiparodizálja a Love Hina minden részét, mégis rengeteg érzelem van benne. Hachibei rules!!!!

Link a kritikához

III.Helyezett: Kinnikuman

 

Minden "Neverending Shonen" ősatyja! A manga, mely nélkül nem lennének olyan "Neverending Shonen"-ek, mint Dragon Ball, Bleach, One Piece ect....

Link a kritikához

II.Helyezett: Shin Angyo Onshi (Master Of The Immortal Blade)(Árnybíró)

 

A világ egyik legkomolyabb, legtökéletesebb mangája, mely már tényleg csak egy nagyon-nagyon picivel csúszott le az első helyről. Izgalmas sztori, cool karakterek.

A Shin Angyo Onshi itt Magyarországon is kapható a Mangafan jóvoltából! Érdemes beszerezni (már minden kötet kapható!), mert aki ezt kihagyja, az örökre bánni fogja!

Link a kritikához

I.Helyezett: Monster

 

A manga, mely tökéletesen meghatározza, hogy mi a különbség a mese, és a manga között. A tökéletes manga, mely egy olyan kalandra viszi el az olvasót, melyet soha nem felejt el! Abszolút Favorit, No.1, Ultimate Like!

Link a kritikához

Tehát ezek voltak a Top 10 kedvenc mangám.

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr692424412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2010.11.04. 21:30:06

Jókis válogatás lett! A Ninja scrollból manga kritikát tervezel vagy animekritikát? Csakmert én most néztem meg és már dolgogom a kritikáján!

Mangekyo22 2010.11.05. 05:42:59

@xx18Rolandxx: A kettő nem ugyanaz. Ebből manga kritika lesz, a Ninja Scroll Anime Film-ből pedig bemutató videót.

thermo-nukleáris csatacickany 2010.11.07. 21:22:51

És a Jogoku Shoujo? az nem melengeti meg a szíved?
Apropó, van egy osztálytársam aki csini anime és japán szereplőket rajzol. Ha gondolod küldök pár mintát, vagy akár az összeset is aztán ha gondolod kiteszitek vagy csak gyönyörködsz bennük;)

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.11.07. 21:42:27

@thermo-nukleáris csatacickany: Remek ötlet! én szívesen fogadom, és szerintem Mangekyo sem ellenezné.

Mangekyo22 2010.11.08. 05:42:46

@WanGood: Szerintem is nagyom jó ötlet! Szívesen elfogadjuk!
süti beállítások módosítása