Szegasztok!

Ha már MEMBER megcsinálta a Slayers Revolution és Slayers Evolution-R kritikáit, nekem se kéne abbahagynom a sima Slayers-nél, szal úgy döntöttem, hogy felrakom ma a Slayers Next anime kritikáját - mely véleményem szerint a sorozat legjobbja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint írtam, a Slayers eredetileg egy 1989-től íródott Light Novel széria volt, melynek az első 8 részéből csinálták meg az első 3 Slayers anime-adaptációt. Slayers-t már bemutattam, ma a Slayers Next-ről lesz szó, mely az eredeti széria befejezése után egy évvel, 1996-tól kezdtek el sugározni és ugyanabban az évben ért végett. A folytatást szintén az E.G. Films stúdió készítette, szintén Takashi Watanabe rendezésével, szintén 26 részre nyújtva.

  

A történet egyszerű, még is jó: Lina és Gourry találkoznak Zelgadis-al és Amelia-val, és együtt próbálják megkeresni a Szent Könyvet, mely állítólag tele van hatalmas erejű varázslatokkal, és amellyel talán még Zelgadis is visszanyerheti eredeti emberi alakját.

Csak hogy közben egy Xellos nevű fura egyén követi őket, néhol barátságos, néhol pedig ellenségeskedő szándékokkal, és Graav, a démoni sárkány király is elakarja őket kapni, mivel egyik ősellensége, Phibrizzo valamire felakarja használni Lina-t, és ugye ezt Graav nem nagyon szeretné.

Mint láthatjátok, a történet egész jó, és tele van csavarokkal is, szóval nem lehet unatkozni egy percet sem.

Ráadásul ebben a szériában még többet meg tudunk a Slayers világából, mint például Shabranigdo 5 teremtménye vagy az egész világot teremtő Lord Of Nightmares, aki ő maga ugyan nem, de bizonyos formában megjelenik majd.

  

A régi karakterek közül visszakapjuk Lina-t, Gourry-t, Zelgadis-t, Amelia-t és később Zangulus-t és Sylphil-t is (Amelia apját is persze, de neki nem lesz akkora szerepe, min az első szériában). A régiek mellé kapunk 4 újat: Martina-t aki annyira felesleges volt mint Tite Kubo-nak kitalálni Chizuru-t és tényleg csak azért csinálták meg hogy legyen Lina-nak egy úgymond vetélytársa (hát esküszöm, még Inoue Orihime vagy Haruno Sakura is jobbak lettek volna, pedig ők már a női anime/manga karakterek legaljabb szégyenfoltjai - jó, tény, Orihime azért szerethetőbb mint Ms Pinky). Utána megkapjuk még Xellos-t is, aki a szokásos titokzatos karakter szerepét kapja, de úgy, hogy még működik is - ő az egyik legjobb karakter a Next-ben, kár, hogy Phibrizzo megjelenése után a végénél nem jelenik meg. Utána megkapjuk Graav-ot, aki egy kemény, igazi antagonista, és szeretettel zúzza szét mások lelkivilágát (amikor a pattogós Amelia-t leoltotta, annál a pontnál ő lett a 3-ik kedvenc szereplőm a Next-ben). És végül megkapjuk magát a főellenséget, Phibrizzo-t, akinek az "emberi" alakjával nem voltam megelégedve, még akkor is, ha "gonoszkodásból" viselte azt az alakot (szerintem ő a pedofilok kedvence volt).

Tehát egy szép nagy szereplő gárdát kaptunk. Ami még tetszett, hogy néhány karakteren változtattak. Zelgadis sokkal szerethetőbb karakter lett, főként hogy általában mindig ő van megszivatva. Amelia sem pattog már annyit, Lina sem idegesítő már annyira, szóval szép karakter fejlődést kaptunk.

  

Ami még tetszett, hogy a humor faktort megerősítették. Nincs egy epizód, hogy egy kicsi humort ne raktak volna bele. Lina viccei is jobbak lette, Gourry butaságaitól a néző kiröhögi a tüdejét is, Zelgadis sorozatosan megszívja és sorolhatnám. Ráadásul itt nincsenek erőltetett poénok, és a tetejében sok fajta van. Még az a pici fanservice-es poén is tetszett, amikor Amelia és Lina egy helyen fürdenek és Lina egy "óriási megjegyzést tesz Amelia egyik "részére".

 

A tetejében még vizuálisan is fejlődött a Slayers-hez képest a Next. Tény, nem sokkal, de most már az 1990-es évek vége felé lévő animékhez hasonló szinvonalat tudott hozni, és még az effektek is szebbek lettek.

A harcok továbbra is jók, ráadásul a szereplők többsége betanult egy halom új varázslatot is, szóval senki sem fog unatkozni.

A zenék nagyon jók lettek, főleg az Opening tetszett (Give A Reason), de az Ending is jó volt (bár ott nekem a vizuális megoldás nem tetszett).

  

A Next persze nem csak a humorra, hanem a lelki világra és az érzelmekre is rádolgozz. Az érzelmeket jobban lelehet olvasni a szereplők arcáról, és senkinek nincs túl erőltetve a története.

És ugye innen sem hiányozhat a "nyálladzás". Ez nálam általában az úgymond "szerelmi-szálakat" jelöli, melyeket én nem nagyon szeretek egy mangában/animében, mivel nagyon sz*rok szoktak lenni - lásd Naruto, ahol a drága főhősnek már a harmadik lány vallott szerelmet (Hinata + Sakura + egy valakit akiről lila pukim sincs hogy ki), és annyira erőlteti ezt Kishimoto, hogy ez volt a 9-ik ok, amiért abbahagytam a Naruto olvasását a 453-ik fejezetnél. (A barátaim szokták mondani, hogy mi megy jelenleg a mangában, ezért tudok az alábbi 2 "leányzóról", de már ők sem nagyon olvassák).

Nálam egyedül a Hárem és Romantika animéknél és mangáknál jön be a nyálladzás. Egyedül 2 műben bírtam elviselni, az egyik ugye a Bleach (lásd a Kritika by Mangekyo022 - Bleach Manga), a másik pedig pont a Slayers Next. Itt ugyanis nem vérzik el a "szerelmi dolog", sőt, még amellett, hogy aranyos, még nincs is erőltetve. Nekem itt kivételesen bejött ez a "romantika" dolog. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval, nálam a Slayers Next hihetetlenül bejött! Izgalmas, vicces, érdekes, de ami a legfontosabb, hogy rengeteg olyan újítást vittek bele, ami még jobbá tette a sorozatot. De sajnos már most azt meg kell mondjam előre, hogy az utána lévő Slayers Try, Slayers Revolution és főleg a Slayers Evolution-R sem tudta a Slayers Next hangulatát hozzni. Én azt javaslom, nézd meg a Slayers és Slayers Next szériákat, de a többit felejtsétek el.

És én megmondom a frankót: a Slayers Next a sorozat legjobbja!

Slayers Next:  

- Idő: 1996

- Rendező: Takashi Watanabe

- Stúdió: E.G. Films

- Műfaj: Akció, Vígjáték, Fantasy, Romantika

- Hossz: 26 epizód                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Egész jó sztori.

- Nagyon sok jó újítás, melyek hozzá tesznek a sorozathoz.

- Mélyebbre merülünk a Slayers történelmében.

- Pár új jó karakter + a régiek szépen fejlődtek.

- Most már Zelgadis is szerethető karakter.

- Szebb lett a grafika.

- Itt végre nem vérzik el a nyáladzás ("romantika").

- Rengeteg humor.

- Továbbra is nagyszerű fightok.

- Kellemesen szép zenék.

 

Ami nem tetszett:

- Martina karaktere baromi felesleges volt.

- Néhány karakter még így is sablonos.

- Még mindig nem jöttem rá, hogy Zelgadis mi a Rikudou-Sennin heréje akar lenni.

- Az Edning vizuális megoldása nem tetszett (értsd, csak a zene tetszett).

 

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 31/40 = Király                                                                   Százalék szerint: 92%

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr282088122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

supergogeta 2010.06.17. 09:35:46

nekem is ezek a részek tetszettek a legjobban

a naruto-ról nem csinálsz kritikát?

Mangekyo22 2010.06.17. 10:28:56

@supergogeta:
Nem, mert akkor rám szal a mondowebs, a naruto tábor és félek, hogy az csak ártana.

Már a Bleach manga kritikájánál is féltem, hogy lehúrognak.

A tetejében én már abbahagytam a 453-ik fejezetnél a Naruto-t, és csak úgy írni meg még kockázatosabb.

Naruto-ról meg talán csak az első movie-ról írok, mert azt láttam.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.17. 18:21:28

A mondowebs miért szólna be...?

Messze a legjobb az 5 Slayersből, itt még Xelloss kellően titokzatos, jók a fordulatok (phibrizzo), végre kezd kialakulni vmi Lina és Gourry között (amit aztán el is felejtenek később).

Mangekyo22 2010.06.17. 18:54:43

@Member:
Mondjuk pont emiatt félek írni a Naruto-tól! Mert ha minden igaz, amit hallok a haveroktól, akkor ot is elfelejtette Naruto Hinata vallomását!

Soha nem fogom megérteni, hogy mi a f betűs életért kellett a Slayers next után folytatni, amikor ott volt tökéletes a sorozat!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.17. 23:20:49

"amikor ott volt tökéletes a sorozat!"
Pont. Ennyi. A Try olyan, mintha az első kettőt akarná összemosni (mazoku összeesküvés + überboss a végén, egy kis filler-borzalommal a közepén megfűszerezve).

Nem olvasom narucica kalandjait, de asszem jah, már megint Sakura a tuti. :) Nem értem, neverending shonen-t írni csak úgy lehet, hogy levágják a kezed, ha visszábblapozol pár100 chaptert? Vsgy 10 chapter-enként törlik a mangaka emlékeit? :D Mert Kubo is hasonlóan IQ-harcos, legutóbb elfelejtette pl. hogy az előző fejezetben (!) Matsumoto szalad Gin-hez. :)

Mangekyo22 2010.08.18. 11:35:36

@Member: Nem felejtette el, csak nem rég ért oda Gin-hez és Aizen-hez, lásd 415-ik fejezet. Láthatólag Kubo azért még emlékszik a részletekre...
süti beállítások módosítása