Sziasztok! ma a Death Note Anime verzióját fogom kivesézni. Mielőtt azonban belekezdenék, egy kis ismertető. A Death Note egy 2006-ban indult és 2007-ben befejezett Anime sorozat, amely egy 2004-es Mangát dolgoz fel. A rajzokat a Madhouse Stúdió készítette, a forgatókönyv írója pedig Takeshi Obata. Na, de az ismertető után lássuk magát, az Animét!





































Kezdjük a történettel. Ryuk, a Halálisten, úgy dönt, hogy az emberek világába dobja Halállistáját. A listát meg is találja Yagami Light,a japán egyetemista zseni. Amikor elkezdi olvasni a listát, egy mondat kiszúrja a szemét: "Az az ember, akinek a nevét e füzetbe írják, meghal." Persze Light először egyáltalán nem hisz a listában szereplő szabálynak, de mégis kipróbálja egy veszélyes bűnözőn. A lista szerint ismerni kell a bejegyzendő személy arcát, és ha beírjuk a nevét, 40 másodperc múlva meghal az illető szívinfarktusban. persze, más halálokot is megadhatsz, de ehhez több idő kell. A bűnöző tényleg meghal szívinfarktusban, de Light biztosan meg akar bizonyosodni róla, hogy valódi-e a lista, ezért aznap éjjel megöl ismét egy bűnözőt, aki meg akar erőszakolni a bandájával egy nőt. Most még halál okot is ír, így a bandavezért elcsapja egy teherautó. Light ezek után minden embert, aki valamilyen bűnt elkövetett, megöl, és nem áll meg, míg a világ meg nem tisztul a bűntől. Természetesen a világ rendőrségei egyáltalán nem nézik ezt jó szemmel, ezért bevetik a világ legnagyobb detektívjét, L-t, hogy kapja el a rejtélyes gyilkost, akit úgy hívnak, Kira (ez a Killer szóból származik). L hamar rájön, hogy a gyilkos japánban van, ezért a japán rendőrség és L elkezdik üldözőbe venni Kirát. Az Anime a két hatalmas elme harcát mutatja be, de olyan jól, hogy olyat én ritkán, sőt, egyáltalán nem láttam.




















Az Anime nagyon pontosan követi a Mangát, benne sok-sok csavarral, és meglepő fordulatokkal. A sorozat azonban akkor lesz igazán pörgős, amikor L meghal, és a japán rendőrség kénytelen N, azaz Near-rel szövetkezni és együttes erővel elpusztítani Kirát. Befigyel a színre még egy idegesítő liba, Misa is, aki Második Kiraként fogyasztja a bűnözők számát, valamint Mello iss felbukkan, aki történetesen Near volt barátja, ám valami folytán a rossz oldalra tér, és célja, hogy övé legyen a Halállista. Ami nagyon tetszett, az a karakterek fejlődése: Light, aki kezdetben egyszerű egyetemista, lassan gonoszabb, mint az ördög, Matsuda (az egyik rendőr), aki kezdetben még egy béna miturgász, lassan komoly rendőrré válik, és a sorozat vége felé már Misa sem idegesítő annyira. Mondjuk Misa Halálistene, Rem is elég jó karakter, hiszen keménysége és lelketlensége ellenére is szereti Misát.




















A sorozat zenéi néhol eléggé befosatósak, nagyon kemény, félelmetesek, volt olyan, hogy este néztem az Animét, és kissé megijedtem. Bár a sorozat a vége-felé kissé kezd elsoványulni, remekül peregnek benne a cselekmények. Ami még kissé befosatós volt, az Light úgymond "fejlődése" volt, hiszen, mikor gonoszságokon gondolkozott, pl. bevörösödött a szeme, a sorozat végén elég gonoszan kacagott, vagy a néhol bevörösödött haja is mind Light halál-éhségét jelezték, egyszóval már kezdett gonoszabb lenni, mint egy halálisten (mondjuk ez az OVA-ban kicsit már túlzásba is van véve). A grafika és a színek remekül összefonódnak, a szinkronhangok egész jók, az Opening és Ending Soundtrackok nagyon jók szintén, úgyhogy nem is pofázok tovább, értékelés következik.

Értékelés az én szemszögemből
(1-15: Szar, 16-20: Rossz, 21-25: Erős közepes, 26-35: Nagyon jó, 36-40: Király)

Történet: 5/5

Grafika: 5/5

Zenék: 5/5

Karakterfejlődés: 5/5

Mondanivaló: 5/5

Karakterek jelleme: 5/5

Szinkronhangok: 4.5/5


Mennyire illik a műfajához: Nagyon!! (5/5)

Összesítve: 39.5/40 (Király!!)
Én szóltam: Barnileonidasz

Szevasztok! :)

[Mangekyo022 véleménye:

"Valóban egy bitang király anime, de messze nem tökéletes, s a Monster-hez képest, ami nem egy díjat nyert, sajnos még mindig nem ér fel - pedig csak egy árnyalatnyi kellett volna. Én mondjuk a japán szinkronokkal kevésbbé voltam megbékélve (főleg Yagami Light-nál), és nálam a második opening egy fülsértő ordítozás volt. Én 37/40-et adnék rá, de a 100%-ot megadnám.... már hallom is, ahogy a Death Note rajongók késsel rontanak rám...."]
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr372018530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.05.20. 20:19:55

Imádom a Death Note-ot, nagy kedvenc. Kösz hogy kitetted :)

Mangekyo22 2010.05.20. 22:48:19

Elfelejtettem/-tük megemlíteni Barnileonidasz, hogy szoktunk ilyen "sajátos megjegyzéseket" írni egymás írásos kritikáink végére - komolyat, humorosat egyaránt.

Mondjuk kicsit "túlértékelted", de így is tetszett a kritikád. Kíváncsi vagyok a következő kritikáidra!

bbbarniii 2010.05.21. 14:16:56

Kösz az építő kritikát, Mangekyo :)

Anabell (törölt) 2013.10.18. 23:05:16

Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy a magyar szinkron meglehetősen szar (bár ez nyilván nem ronthatja magának az animének a színvonalát). Remnek fiatal srác hangja van, Nearé meg egy középkorú nőé... talán felcserélték a szerepeket?

caseyjones 2015.02.28. 15:08:58

Nagyon jó ez az anime, én már kétszer is megnéztem mind a 37 részt. És még fogom is párszor. :) A karakterek szuperek, a zene nagyon dallamos, és a történetért is dicséretet érdemel a sorozat. Nem igazán szoktam animéket nézni, de ez nagyon tetszik.

caseyjones 2015.02.28. 15:11:05

@Anabell (törölt): Near fiú, és lány szinkronhangot kapott, Mello pedig ennek az ellentéte.
Egyébként később kicserélték Near szinkronját fiúra.
süti beállítások módosítása